Després de llegir-ne coses bones i fiar-me dels consells de la Mar Calpena, que en té una, vaig comprar-me una crockpot. Pels qui no us soni de res, és una “olla lenta”. Olla que escalfa a baixa temperatura, es connecta a l’electricitat i té un funcionament molt fàcil: té dues temperatures, alta i baixa i després un regulador de temps. Li poses, deixes que la cosa vagi fent i quan acaba el temps entra en un mode d’escalfament encara més suau que simplement manté la temperatura. Ideal per fer receptes a baixa temperatura, com coure carns durant moltes hores i que quedin tendríssimes i es desfacin. També ho he fet servir per confitar unes carxofes per exemple, que ho fa fàcil i permet despreocupar-se d’haver de controlar que el gas no escalfi massa fort.

Galtes de porc

Pel debut de la crockpot en recepta carnívora vaig triar-ne una del blog crockpotting (la referència que tinc de moment, en castellà), unes galtes de porc a l’Oporto. Com que no ho tenia massa controlat (s’ha de ser precís amb tema líquids, que a l’estar tancat no s’evaporen) vaig seguir molt el què marcaven ells. Per 6 persones vaig utilitzar:

  • 6 galtes de porc ben maques (devien fer una mica menys de 2 quilos) – Era el límit per la meva crockpot de capacitat
  • 3 porros
  • 3 pastanagues
  • Uns quants alls
  • 100 ml d’oporto
  • Un bouquet garni (farcellet d’herbes)

La feina prèvia era senzilla: salpebrar les galtes, enfarinar-les (retirant farina sobrant) i marcar-les a una paella calenta, volta i volta. Després picar fi el porro, fer les pastanagues a rodanxes i passar-les per la mateixa paella on ha anat la carn uns minuts.

Posem la crockpot a lloc, llit amb les verdures, a sobre la carn i li afegim també el bouquet garni i els alls pelats i tallats per la meitat. Li tirem rajolí d’oporto per sobre i ja podem tancar la crockpot, programar-la en temperatura baixa durant 8 hores.

Això ho vaig fer a la nit, vaig deixar que anés fent mentre jo clapava i al matí em vaig despertar sentint bona olor des del llit, quin gust això! Obres l’olla, encara més bona olor i separes galtes i pastanagues i de la resta, enretires el bouquet garni i ho tritures tot per fer una salsa. Serveixes la galta amb les pastanagues i una mica de la salsa per sobre. Cosa fina, tu.

1