El rei torna a casa

És trist saber que d’aquí un any no hi haurà nova pel·lícula d’El senyor dels anells. Després de veure El retorn del rei aquest matí, m’ha envaït aquesta sensació de tristor mentre apareixia l’inevitable The End sobreimpressionat a la pantalla. És difícil que es torni a repetir un conjunt de films de proporcions tan èpiques, interessants, captivadores com ha estat El senyor dels anells. Un 10 per Peter Jackson. Evidentment hi ha aspectes discutibles i millorables, però no hi ha cap obra perfecte. I aquesta s’ha fet amb tot l’amor per l’original de Tolkien i això es nota.

El retorn del rei no baixa el llistó de les dos primeres i aporta un final absolutament de kleenex (potser hi ha masses finals, com a crítica). Caldrà esperar però a la versió extesa en DVD: en els dos films anteriors (especialment a Les dos torres) les escenes afegides han millorat substancialment el film. Alguns integristes de Tolkien criticaran les modificacions que s’han fet respecte la novel·la. A mi no m’importa el més mínim. Es tracta d’una versió, una nova entitat, i com a tal, probablement la millor que es podia fer.

I ara què podem esperar que valgui la pena? Parlo a nivell del gran cinema palomitero, no de cinema d’autor, que segur que van sortint coses ben interessants de tant en tant. A nivell de trilogies Matrix va acabar sent força fiasco i de la nova d’Star Wars ja no en parlem. De moment em consolo esperant les dos de Kill Bill, que no deixa de ser un film molt menys ambiciós que El senyor dels anells, però una autèntica diversió. En vaig veure la primera part a Sitges i en vaig sortir entusiasmat.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *