Futurama, les pel·lis
M’encantava Futurama. En un moment -ull, que potser m’equivoco, que ja són massa anys enrere- que els Simpsons ja començaven a anar cap avall (les últimes temporades són molt fluixes) era una alegria per la multitud de referències a ciències ficcions vàries i bon humor en general. La van cancel·lar per poca audiència i van decidir reviure-la no fa gaire fent-ne 4 pel·lis, en comptes d’una altra temporada. He acabat de veure la quarta i última, Into the wild green yonder. Amb bons moments com les altres, però decepcionant per un nivell que baixa força el llistó respecte les temporades que s’havien emés. Tot i que ja estan agafant l’efecte Antena3 i després de veure els capítols tan cops, ja comencen a cansar.
I és que no és el mateix fer un episodi de 20 minuts (o 40) que fer una pel·li que acaba semblant un episodi allargat. I històries d’aquestes n’hi ha unes quantes. Els Simpson, precisament. O Expedient X. En el subapartat de pel·lis de sèries cancel·lades, hi ha les de Deadwood -que no he vist- o Firefly, una de naus especials del Joss Whedon (Buffy, Dollhouse) que va rebre molt bona crítica però que a mi em va deixar una mica igual. Tan la sèrie com el film, Serenity, que hi ha qui situa com un dels millors films de ciència ficció vistos.
De 24 crec recordar que també en volien fer una pel·lícula. Que no serien les 24 hores sinó el temps real de la pel·li. En aquesta si que li veig el potencial. I a Lost també volen acabar l’última temporada amb una pel·lícula. I serà qüestió d’anar-la a veure tots el mateix divendres perquè no ens cusin d’spoilers.
La moral de la historia seria: si vols fer la pel·li d’una sèrie, no intentis replicar la lògica dels episodis, perquè et quedarà una cosa allargada. Intenta fer una cosa nova i diferent i potser tindràs èxit. No sé perquè com a exemple positiu em ve al cap la pel·li dels Beavis & Butthead. Passen els anys i encara tinc la traducció espanyola al cap. El gran Porculio i el seu “culo, culito” que encara imito de tant en tant…
La telemovie de 24 ja s’ha fet i és dolenta fins a dir prou. Aquí, la meva anàlisi en profunditat:
24 redemption