Sitges 06: recomanacions per futures estrenes

Aquest any me n’he perdut moltes que volia veure (El laberinto del fauno, Brick, The Host, The Fountain, La ciencia de los sueños…) i tampoc he vist les més premiades, Requiem i Grimm Love. A continuació, les que he vist, classificades. Vaja, que les de excel·lent i notable, que es valen pagar els 6 euros de l’entrada, les altres, no. Sota el meu humil criteri :p

Excel·lent:

Children of men: fantàstica peli de ciència ficció amb un to semblant a Codi 46. Un futur no gaire llunyà, una historia que commou.
Borat: road movie pels Estats Units amb l’humor més políticament incorrecte de la temporada. Gran Sacha Baron Cohen (Ali G), comèdia punky de l’any!

Notable:

Tzameti: petita peli francesa, amb un prota amb pinta de jeff buckley i que va deixar molt bon regust. Millor no explico de què va.
Taxidermia: peli hongaresa absolutament anada de la pilota. 3 personatges, 3 generacions d’una familia, histories per no dormir. No recomanada per després de dinar.
A scanner darkly: visió futurista d’un món dominat per les drogues. La temàtica i les actuacions desquiciades dels protagonistes (keanu reeves apart) cuadren perfecte amb la tècnica d’animació.
Fido: comèdia familiar… amb zombies. Molt divertida.
Tideland: nena es refugia en realitat de fantasia per superar la dura realitat. Atreviment de Terry Gilliam, que em va convèncer i molt.
The Illusionist: mag fa la pirula. Historia efectiva, que no et vola el cap, però que passa bé. Vaja, pel·li-lambrusco.

Aprovat:

Scoop: fluixet el Woody Allen. Alguna reflexió divertida made in W.A., historia se sense massa interés, actuacions xungues.
Perhaps love: musical de Hong-Kong. Confirma l’equació Amor + musical = pastelon. Més digna que Moulin Rouge, per ex, això si.
The Bothersome man: comença d’avorrida comèdia romàntica, que fa un breu salt al gore i acaba amb una part surrealista, sorprenent, que li dona més salero.
Dragon Tiger Gate: si la reduïm a les escenes de lluita, de notable, que són brutals. Quan li foten una mica de teca de historia ja grinyola…

Suspés:

Pulse: classic remake d’una peli bona (del Kiyoshi Kurosawa) que no aporta res d’interessant, ans al contrari.
Storm: el horror, el horror. Refregit infumable de matrix, avalon, abre los ojos, mulholland drive…
Los abandonados: terror estil Filmax Factory.
The Ungodly: aspirant a cineasta filma documental sobre assessí en sèrie. Té algunes coses interessants, però acaba rascant massa.
Minotaur: que fa un telefilm estil A3 del mite del Minotauro a Sitges? I aquestes pintes d’Stargate?

You may also like...

3 Responses

  1. Judith ha dit:

    The ilusionist i Scanner Darkly les rebaixaria a un simple aprovat i a la categoria d’excel·lent hi afegiria els dos To, Exiled i Election 2. El tal Borat, però que molt punky!

  2. Roger ha dit:

    Illusionist potser si que podria baixar un grau, Scanner Darkly em va agradar més. I els To… no en vaig veure cap tot i que he llegit pertot arreu que Exiled estava tant i tant bé… a veure si l’estrenen

  3. Jaume ha dit:

    jejeje, gairebé d’acord amb tot, nen! Millora’t de la cama!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *