Wall-E & Zohan

Un parell de pel·lis a recomanar de les que he vist últimament.

Wall-E: M’han agradat totes les de Pixar i aquesta no és menys. El protagonista és una gran troballa (gira uns binocles al revés i ja tens els ulls d’un robot més expressius que hagis vist), la historia apocalíptica, ecologista i crítica amb el consumisme desaforat és molt encertada. Està plena de referències cinematogràfiques de les que me’n perdo la meitat. Té uns títols de crèdits finals repassant la historia de l’art espectaculars. I una primera part, sense diàlegs, brillant i exemplar. Quan entren els humans i els diàlegs la cosa decau, al meu parer. No a una pel·li dolenta, sinó a l’estàndard habitual Pixar, que ja és una cosa molt alta. Però és que el principi és impressionant. De moment, al meu top-2 de l’any darrera de Batman.

Zohan: l’estrenen en breu, crec. El nom Zohan, amb una mica d’imaginació, sembla que l’hagin fet ajuntant Zoolander + Borat. I no va gens desencaminada aquesta suma. L’Adam Sandler fent un paper de contraterrorista israelí que es vol fer perruquer. No cal ser gaire llest per endivinar que no és una pel·li d’art i assaig però a mi m’encanta l’humor absurd i sorprenent (salvatjades que no m’espero) i aquí n’he rebut una bona racció. Recomanable pels que disfrutin zoolanders, borats i agarralo como puedas de torn. Com jo. Deixo el tràiler en castellà, però és millor anar-la a veure en anglès, per allò de l’anglès macarrònic del prota, tipu Borat.

You may also like...

2 Responses

 1. Doc Moriarty ha dit:

  Encara estic embadalit amb Wall-e.

 2. inventariant ha dit:

  completament d’acord amb que la primera part és el millor de la peli, roger, i que perd quan entren els humans…
  em van encantar la tendresa i la ingenuïtat de wall-e, entre e.t. i el robot de cortocirucuito; des del meu punt de vista, el millor: el missatge. I l’escena més bonica: quan imita els ballarins del musical amb una tapa de llauna fent de barret. També m’encanta quan s’espera assegut pensant que l’Eva se’n vol anar amb ell a la terra… com diu en Moriarty, està a l’alçada de Buster Keaton i Charles Chaplin!

  Ja tinc ganes que surti en DVD per anar fent “pause” i poder veure els detallets i les referències cinematogràfique que hi ha (m’han dit que es veia el tiranosaurus de toystory a la seva col·lecció de “cachivaches”) i les “tomes falses”, que si n’han fet, seran genials també, segur, com en totes les de pixar! I si no em puc esperar… la tornaré a veure!
  🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *