Còrrer pel Parc Guell, el del Guinardó i la millor vista de Barcelona

La que volia comentar avui és la meva ruta preferida de les que surten des de casa, a Gràcia. Perquè en la major part no vas acompanyat d’asfalt i cotxes i perquè de regal et cauen les millors vistes de Barcelona. És circular, surten uns 10 km i amb bastanta pujadeta: és per fer cames i cal estar una mica en forma per no esbufegar massa!


View Parc Guell Guinardo I Muntanya Pelada in a larger map

Punt de sortida: Camèlies amb Escorial (com podria ser qualsevol altre). Anar tirant camèlies fins al final, fins anar a buscar l’Avinguda de Mare de Deu de Montserrat fins arribar a la plaça del Nen de l’Aro. Allà agafarem el carrer de Garriga i Roca, que s’enfila a la dreta de la plaça. L’anem continuant una bona estona fins que passat un trencant, trobarem un cadenat a mà esquerra i una entrada al parc del Guinardó amb el seu caminet de terra ben costerut. Ara ve un tros maco de pujades. Anem tirant cap amunt. Quan ens trobem amb dos opcions, agafem sempre la de la dreta (excepte en els casos on el camí que va cap a la dreta baixa) i acabarem a una font. Aquí podeu dir que teniu set com a excusa per parar un moment i recuperar-se de la pujada. Hidratats, agafeu el camí més dret que hi ha davant de la font fins anar a parar a una carretera que agafarem tot girant a l’esquerra.

No gaire estona després ens desviarem de la carretera a la nostra esquerra per un camí de terra que baixa (si continuessim recte podriem anar a veure els refugis antiaeris) fins a arribar al pont de Mühlberg, un pont de fusta ben xulo i que ens mostra unes bones vistes de la ciutat. Continuarem el camí, tot arribant a una carretera que aviat agafarà una bona baixada fins a creuar el carrer Mühlberg, punt on podem trobar el Bar Delicias. Ho aviso perquè es pot començar la ruta circular per aquí i acabar l’etapa fent unes bones braves i cerveses. Idees de cap de setmana.

Creuem el carrer i enfilem el camí que ens portarà cap al Parc Güell. Podriem seguir recte i hi aniriem a parar, però farem volta i ens desviarem a l’esquerra, just passat un petit edifici, per un petit camí de terra amb esglaons de fusta que puja zigzaguejant. Rebufarem però arribarem a dalt a un camí de terra que planeja. Podriem tirar cap a l’esquerra i fer l’opció fàcil -i que ens portarà al mateix lloc que l’altra-, però anem a la opció pujada. Girem a la dreta, seguim un moment el camí planer i ben xulo i aviat ja toca girar a l’esquerra i començar a pujar un camí pedregós i que ens portarà al cim de la muntanya pelada. Que ens ofereix, possiblement, les millors vistes de Barcelona. 360 graus, del mar a Collserola, del Besós al Llobregat, sense obstacles visuals ni edificis que molestin! Amb l’excusa de les vistes podem parar i recuperar respiració.

Podriem tornar enrere, però baixem per l’altre cantó de la muntanya, fent una mica el cabra. Anirem a parar al camí de terra d’abans i el continuarem cap a la dreta fins arribar a una petita placeta amb vistes. Girem al camí asfaltat que fa baixada, a la dreta i l’anem seguint, fins arribar a dins del Parc Guell, i baixant un camí que serpenteja. Arribarem a una part més plana: allà podriem tirar cap a la dreta o l’esquerra, dona igual. El Parc Guell ens permet fer una volta de 2 km amb pujada, pla, baixada, pla que pot servir per fer entrenaments… o allargar aquest circuit si 10 km són pocs. Al mapa de dalt podeu veure aquesta volta (tècnicament hi surten 1’5 voltes).

Del Parc Guell sortim per la porta gran que dona a la carretera del Carmel i l’anem seguint fins arribar a la plaça Sanllehy. Girem a la dreta per Avinguda de Mare de Deu de Montserrat, baixem per Alegre de Dalt i ja estem a Camèlies per tornar al punt inicial!

You may also like...

1 Response

  1. diana ha dit:

    bff.. aquesta queda massa prop de casa… em quedo sense excuses!! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *