A casa no hi ha entrat nespresso. Per fer el café em mantinc fidel a les cafeteres oroley. En format mini -1,2 tasses- o en format gran -convidats a casa-. Fa temps ja havia comentat que acostumo a comprar la matèria prima a Cafés el magnífico, una parada habitual a la ruta de compres gastronòmiques pel Born, i no fa gaire temps, el seu propietari ens va fer una xerrada molt interessant sobre el café, des de la seva producció al perquè en tants i tants bars i restaurants d’aquí el tracten tan malament. De la xerrada en va fer un bon resum l’Oscar o la Sara.
Jo sóc una mica dels de bicicleta, poma i aquella altra paraula i si no prenc apunts tendeixo a oblidar les coses massa fàcilment, però si que se’m va quedar gravada una recomanació pels que fem café a casa amb les cafeteres del tipu oroley (o només en fa aquesta marca? Ara no ho sé…). Tres punts:
- – Calentar l’aigua a part i afegir-la a la cafetera ja ben calenta
- – Utilitzar si és possible un difusor per posar la cafetera al foc
- – Posar el foc baix
Aquests consells estan destinats a evitar que el café no pateixi atacs de temperatura massa violents i que surti relaxat i amb felicitat a la tassa. També s’ha de vigilar a l’hora de posar el café molt, sense premsar-lo (simplement retirant la part que sobra per dalt).
* Nota fotografia: em diuen fons expertes en el tema que ara ja no es porta als blogs de cuina allò de les fotos excessivament lluminoses i cremades, ara toca posar acrònims i emoticons d’internet dibuixats al plat. LOL, laughing out loud, en mel de romaní.
* Nota: si mireu als comentaris, la Paola ha afegit uns quants consells més per encara millorar més el café
0
juas juas juas
Guai, el triple consell! :-)
Molt a favor del LOL, i també de les noves tendències fotogràfiques. Es que crec que hi ha una passa, o és nova moda,… o algo… XD
Jo fins fa poc també era adepte de l’oroley però la Nespresso m’ha acabat guanyant la batalla… La veritat és que jo no prenc massa cafè i el meu marit, que és més cafeter, estalvia temps amb les càpsules màgiques.
Bé, vaig a tafanejar una mica més pel teu blog que veig que té bona pinta!
Fins aviat!
Anna
Te comento que tu fidelidad a estas cafeteras la compartes con mi amigo Enrico Maltoni (http://www.espressomadeinitaly.com/) , quien es el dueño de la segunda colección mas grande del mundo de maquinas espresso ( que lleva por el mundo a exponer). He estado en casa de Enrico y a la hora del café, te lo prepara en una… Moka ( que es el nombre original de estas cafeteras, diseñadas por Bialetti en 1933). Hay varios trucos importantes, aparte de los que tu correctamente mencionas: (1) Nunca deben lavarse con jabón para no quitar la película que se adhiere a la pared de la cámara y que impide que el café entre en contacto con el aluminio; (2) Efectivamente se debe colocar a fuego lento; no hace falta poner el agua previamente caliente; (3) Una vez que el café sale, se apaga el fuego y se mezcla con una cucharilla ( para que la parte más densa de la base se combine con la menos densa de la superficie); (4) el agua que se coloca en el tanque no debe superar el nivel de la válvula de escape.
El grosor de la molienda del café es fundamental y los modelos tipo Brikka dan café mas densos.
En Latinoamérica se les llama “Greca” (no he descubierto aún porque). He tomado en la zona oeste de Venezuela un café muy agradable con clavo de olor y canela que puedes prepararlo con tu oroley poniendo en el tanque del agua un clavo de olor y un fragmento de canela.
Te felicito por tu blog.
Gracias por la información Paola. Hago referencia al cometnario al post, que es muy interesante!