– Llagostins (salta la sorpresa)
– Farina de tempura (al seu super oriental més proper)
Preparant els llagostins: els hi traiem el cap i la closca, però deixant la part final de la cua. A la cua hi ha una part que sobresurt que és com un fibló: la xafem perquè tregui el suc (porta una mica de líquid i així evitem que esquitxi a l’oli). Després fem una petita incisió amb un ganivet a la part de dalt del llagostí i li traiem l’intestí (un filet de color negre/marró). Per acabar i per què quedin més ben presentats li fem tres incisions a la panxa en el mateix sentit que van els nervis perquè quedi estirat i no curvat -als de la foto me n’he oblidat-. Després els podem embolicar amb un drap o paper de cuina, que no quedin tan molls.
Preparant l’arrebossat: barregem 200 ml. de farina de tempura amb 160 ml d’aigua. Bàsic que l’aigua sigui freda. Si pot ser de nevera millor. Ho barrejem molt a poc a poc, amb cura. Si anem més a saco quedarà enganxifós.
Fregint els llagostins: posem oli a una olla (suficient quantitat perquè els llagostins hi quedin coberts). Millor si és oli suau (tipus girasol), que el d’oliva té un gust més fort. I quan estigui molt calent (ho podem comprovar tirant una gota de l’arrebossat) hi tirem els llagostins que haurem sucat amb l’arrebossat. Una estoneta sumergits i els traiem, posant-los a un plat amb paper de cuina, que xuparà una mica l’oli.
El truc: quan tinguem el llagostí sucat amb l’arrebossat, podem aprofitar que al començament degotarà l’arrebossat per deixar que caiguin unes gotes a l’olla amb oli bullint. Es faran unes boletes a l’olla. Al moment, agafant el llagostí per la cua, el remenem per l’olla un moment perquè se li enganxin aquestes boletes i després ja el podem tirar tot sencer cap a dins. D’aquesta manera la tempura agafarà una forma més irregular i més artística (i tindrà més cruixentor, en el cas que existís aquesta paraula).
La salsa habitual: Encara que no l’hagi fet servir aquest cop, deixo aquí la preparació. Barrejem 50 ml de salsa de soja, 50 ml de mirin i 200 ml de dashi (caldo de peix). Per aquest dashi -el mateix que es fa servir per la sopa de miso, per ex-, venen sobrets instantanis als supers orientals. Posem la barreja a una olla, ho posem a calentar, i al moment que bulli ja ho podem enretirar.
Però bé, sucats els llagostins amb salsa romesco queda fantàstic.
Verdures atempurades: si en comptes de llagostins es vol fer amb verdures, agafem les verdures que ens cridin més l’atenció (pastanagues, ceba, alberginia, esparrecs, etc…) i les tallem a tiretes primes. Les barrejem totes i les tirem a dins l’arrebossat. Les agafem i directes a l’oli bullent. Quedaran fetes una massa compacta, vaja com el què et serveixen al restaurant.
0