Lost: jump the shark

normal_hgale_002_1.jpgM’ha fet gràcia, llegint ressenyes a TV.com del primer episodi de la tercera temporada de Perdidos, que un usuari titulava així. Lost: jump the shark. Aquest terme no l’havia sentit fins feia una setmana que discutint de sèries, una amiga em va parlar del concepte i d’on l’havia localitzat a les sèries.

Copypastejo de pjorge: “Es una expresión que usan en el sitio Jump the Shark (¿dónde si no?) para referirse a ese momento en que una serie de televisión definitivamente se hunde, cuando los productores, guionistas, directores o actores hacen algo tan absolutamente idiota que es imposible que la credibilidad de la serie se recupere (también se puede aplicar a películas o novelas, pero por el momento me interesan sólo las series de televisión). Aparentemente tiene su origen en un episodio de Happy Days (donde Ron Howard ya hacía de las suyas) en el que el personaje de Fonzie salta, literalmente, por encima de tiburones.Evidentemente, el momento en que una serie de televisión salta el tiburón es una cuestión puramente personal.” A aquesta web la gent escriu els moments de les sèries on els hi sembla que els guionistes l’han cagat i la sèrie va cap per avall. Que varien.

Vist jo el primer capítol no seria tan alarmista, encara que li donen tantes voltes al tema que s’acabaran embolicant tard o d’hora. Val a dir que la majoria de crítiques a TV.com són molt positives. Jo em situaria a un nivell més moderat. L’episodi ha tingut punts potents (el començament, l’ex-henry gale, personatge a seguir) però en alguns moments amb el tema flashbacks se m’ha fet una punta pesadet. Esperem que comencin a passar més coses.

You may also like...

7 Responses

 1. pedro ha dit:

  Ei, vas parlar de prison break fa poc, m’hi he enganxat, m’agradaria saber la teva opinió sobre la sèrie. Jo crec que és molt millor que 24, malgrat els emmy.

 2. Roger ha dit:

  No he vist cap capítol de 24!!! Una de les tantes sèries que m’han recomanat i tinc pendents 🙁

 3. subpop ha dit:

  Jo he vist les dues i trobo els personatges de prison break més currats pero 24 més estressant…

 4. marc ha dit:

  24 és merda pura, una presa de pèl.

 5. Subpop ha dit:

  en què et bases?

 6. pedro ha dit:

  Suposo que en Marc es basa en l’ínfima qualitat i l’inexistent realisme de la sèrie de Jack Bauer.

 7. Subpop ha dit:

  Estem parlant de realisme en un post on surt Lost i la serie d’un tiu que entra en una pressó per treure el seu germà? En fi, no deixa de ser ficció…

  En quan a interpretacions puc estar d’acord fins a cert punt (m’encanta el paper del T-Bag de prison break) però com a personalitat Jack Bauer es menja a tots els demés (imho)

  Ja saps què diuen… “Jack Bauer hagués sortit de la illa de Lost en 24 hores” 😉

  P.D. Ningú s’ha adonat que ja ha començat la nova temporada de Battlestar Galactica?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *