Mozilla

imprimeix
Steve Earle – Feel alright

Defensaré un programa que s’enquadra dins del què s’anomena software lliure (és a dir, que el codi del programa el pot veure tothom, i qui vulgui pot copiar el programa, modificar-lo, ferli el què vulgui – sempre dins dels límits de la decència i la educació, clar). De navegador ja fa un bon temps que he deixat de banda el Microsoft Internet Explorer. Vaig saltar al Mozilla i ara he tornat a saltar al germanet petit del Mozilla: el Mozilla Firebird, que va per la versió 0.61 (dedueixo que quan treuen la 1 és oficial i abans són només proves :O). Em va millor que l’Explorer, de lluny. Recomano que ho proveu (i si el voleu instal lar més fàcilment, baixeu l’installer (d’aquesta manera funciona com qualsevol programa – doble clic, on el vols instal lar… i ya ta). La diferència amb el Mozilla “normal” és que el Firebird és només navegador, mentre que l’altra té més funcions (gestor de mail..) i per això és més “pesat”.

El Firebird és ràpid i entre les funcions que m’estan anant millor hi ha la possibilitat de bloquejar pop-ups, el tabbed browsing (va fantàstic, obrir diferents pàgines a la mateixa finestra) i, la definitiva (per mi), Open in tabs. Aquesta em va fantàstica a la feina, per repassar l’actualitat d’un tema concret. Posem que vull veure com està l’actualitat de la música digital: tinc les millors webs del tema guardades a una carpeta dels favorits. Amb aquest Open in tabsaixò tinc la possibilitat d’obrir totes les webs a la vegada dins la mateixa finestra, sense haver d’anar pitjant una per una. Ah, última aventatge d’utilitzar-lo: d’aquesta manera es redueix el domini – gairebé monopoli – de Microsoft al mercat dels navegadors (que tinc entés que és de més d’un 90%)

Canviant de tema, pels que tornen demà a treballar…: Ja Ja (riure Nelson, dels Simpsons). És dura la vida del treballador 馃檪 Jo ja porto un parell de setmanes.

You may also like...

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *