Mozilla

Steve Earle – Feel alright

Defensaré un programa que s’enquadra dins del què s’anomena software lliure (és a dir, que el codi del programa el pot veure tothom, i qui vulgui pot copiar el programa, modificar-lo, ferli el què vulgui – sempre dins dels límits de la decència i la educació, clar). De navegador ja fa un bon temps que he deixat de banda el Microsoft Internet Explorer. Vaig saltar al Mozilla i ara he tornat a saltar al germanet petit del Mozilla: el Mozilla Firebird, que va per la versió 0.61 (dedueixo que quan treuen la 1 és oficial i abans són només proves :O). Em va millor que l’Explorer, de lluny. Recomano que ho proveu (i si el voleu instal lar més fàcilment, baixeu l’installer (d’aquesta manera funciona com qualsevol programa – doble clic, on el vols instal lar… i ya ta). La diferència amb el Mozilla “normal” és que el Firebird és només navegador, mentre que l’altra té més funcions (gestor de mail..) i per això és més “pesat”.

El Firebird és ràpid i entre les funcions que m’estan anant millor hi ha la possibilitat de bloquejar pop-ups, el tabbed browsing (va fantàstic, obrir diferents pàgines a la mateixa finestra) i, la definitiva (per mi), Open in tabs. Aquesta em va fantàstica a la feina, per repassar l’actualitat d’un tema concret. Posem que vull veure com està l’actualitat de la música digital: tinc les millors webs del tema guardades a una carpeta dels favorits. Amb aquest Open in tabsaixò tinc la possibilitat d’obrir totes les webs a la vegada dins la mateixa finestra, sense haver d’anar pitjant una per una. Ah, última aventatge d’utilitzar-lo: d’aquesta manera es redueix el domini – gairebé monopoli – de Microsoft al mercat dels navegadors (que tinc entés que és de més d’un 90%)

Canviant de tema, pels que tornen demà a treballar…: Ja Ja (riure Nelson, dels Simpsons). És dura la vida del treballador 🙂 Jo ja porto un parell de setmanes.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *