Canvi de plantilla wordpress al blog

He canviat el disseny del blog: pel que hi hagi entrat imagino que serà una cosa evident -ja fa setmanes que ho tinc canviat- però pels que llegim blogs sobretot a través dels lectors RSS aquestes coses no es veuen. A part del tema estètic, volia canviar una mica la pàgina d’entrada per treure protagonisme, precisament, al blog. El continuo actualitzant -quan em ve de gust, que pot ser cada dos mesos, sense obligarme- però faig més activitat en altres coses ja sigui en receptes pel blog de cuina, actualitzacions d’estat al twitter (al facebook també, però no ho tinc configurat com a comentaris públics), fotografies que pujo al flickr, votacions a webs… I volia que això estigués present a la pàgina principal, que fos una mica de carta de presentació.

Remirant, vaig trobar un tema gratuït per wordpress que em va agradar, que es diu Irresistible (el fa una empresa Woo Themes, que en tenen forces de pagament i xulos) i que complia els requisits, a més d’ensenyar últimes fotos del meu Flickr en portada. El vaig instal·lar fa unes setmanes i a estones lliures he anat arreglant les petites cosetes que no m’agradaven. El primer canviar textos d’anglès a català. Segur que algun encara queda, com el del lifestream que es fa amb un plugin del mateix nom que no sé canviar a català tot i que en teoria està traduït i tinc l’arxiu de la traducció (ajuda, algú?). També vaig afegir les categories del blog a primera vista -si a algú li fa gràcia el tema recomanacions de restaurants, per exemple, que ho trobi més fàcil-. I una petita descripció de la pàgina d’entrada pel que hi entri per casualitat.

A les pàgines d’ítem -post, pàgina- el canvi és bàsicament de disseny. Si que he afegit al final de cada post una suggerència d’altres escrits de la mateixa categoria. Tinc curiositat per comprovar si en alguns dels escrits des d’on m’entra més gent des de google em millora la tasa de rebot (que segons Google analytics en alguns casos voreja el 90%, que és massa). Tot i que les xifres de visites d’aquesta web són tant insignificants que no sé si és gaire representatiu tot plegat.

És interessant l’extensió Lifestream que he utilitzat per anar publicant un seguiment del què faig a vàries webs i xarxes socials. Té una llarga llista de xarxes amb les que funciona i després tu pots anar afegint les teves. Amb això he tingut algun problema amb les més cutres que no tenen RSS. Volia posar sobretot Filmaffinity que és una web que em va bé per anar apuntant el què veig de pelis i amb una nota. A posteriori em serveix per recordar el què he vist i el que més m’ha agradat (que la memòria falla!). Però no té RSS de les votacions, que seria el necessari per afegir-ho al lifestream. He provat varis serveis de convertir webs a RSS. En puc treure un RSS tristot perquè la informació al FilmAffinity no està gaire ben estrucutrada amb un codi html molt guarrot de taules. Bé, probablement es pugui fer però no me n’he sortit. Amb el que tinc posat ara només es senyala la peli que he vist però no la votació ni quan l’he vist.

I fins aquí aquest text una mica pesadot, explicant les meves penúries del canvi. He entrat una mica al detall per veure si per casualitat entra algú per aquí i em sap donar alguna solució (a catalanitzar el lifestream i a convertir en RSS pàgines com la de filmaffinity). I si algú veu alguna cagada / paraules en anglés, qualsevol avís serà gratificat amb el meu amor virtual.

You may also like...

3 Responses

 1. savior1980 ha dit:

  Doncs vaig estar a punt de fer servir la mateixa plantilla per la renovació del meu blog. Sense cap mena de dubte es de les millors que he vist.

  En l’últim moment la vaig descartar perque no em vaig atrevir a posar un fons que no sigui blanc. Encara que així queda molt estètic i facilita molt la lectura, si hi poses imatges amb fons blanc no queda massa bé.

  Salut!

 2. Roger ha dit:

  Si, això del blanc potser si que tens raó… també li hauria pogut canviar el blau de fons, però això ja era massa feina 🙂

 3. Xavi Ivars ha dit:

  Hola Roger. Jo també estic a punt de canviar el tema que tinc ara per aquest irresistible (encara que també li he fet prou canvis).

  El que volia preguntar-te és: com vas aconseguir posar-lo en català? Jo he traduit els fitxer .po que duia el tema, però no he aconseguit que es mostrara en català.

  Com ho vas fer tu?

  Gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *