Podcasting, subscripcions d’àudio

Ja tenim nova parauleta tècnica: podcasting. Són bàsicament subscripcions RSS (que llegeix un programa que agafa les últimes actualitzacions) amb la particularitat que el contingut només és àudio. En comptes de rebre al programa lector de RSS que utilitzem la última actualització de tal web, rebem un MP3.

Hi ha un programa per això, l’iPodder, que aprofita la tecnologia del BitTorrent per les descarregues dels fitxers. Tu li poses les subscripcions a webs que t’interessin i quan hi ha actualització, es baixa el nou MP3. Això serveix per exemple per programes de ràdio. Et subscrius a tal programa, se’t baixen els fitxers de cada edició que fan i tu les escoltes quan vols. Es pot passar fàcil a l’iPod perquè ja va ben sincronitzadet amb l’iTunes. La cosa té futur, perquè ens evita estar pendents de quan es fa un programa de ràdio i haver d’escoltar-lo just en aquell moment. No seria descabellat pensar que la ràdio tradicional es pugués sumar al podcasting i oferir la possibilitat de descarregar els seus programes. I tant pot ser ràdio com algú que va oferint cançons que recomana com el Joey Coco i la seva Song of the Day.

A la wikipedia hi ha una bona llista de webs que recopilen subscripcions.

You may also like...

1 Response

  1. Pani ha dit:

    Ei Roger, això és interessant, però podries parlar de la festa dels jardinets de Sentmenat, que mola més…pots dir que et va servir el cantant dels Fantastico hombre Bala…fua fua!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *