Unlink your feeds: no diguis el mateix a Facebook, Twitter, Buzz…

Vull subscriure i donar a conèixer a qui no l’hagi vist el text Unlink your feeds, a manifesto.

Un clam al cel perquè la gent deixi de reaprofitar el mateix missatge per a totes les xarxes socials. Crea soroll innecesari, molts cops perd context (hashtags a facebook, etc…) i molesta. Ok a que em diguis “avui he dinat molt bé”, però no necessito rebre-ho per triplicat. Probablement el Buzz quedaria despulladíssim si la gent li tragués el contingut que es publica automàticament. Entenc que hi ha casos com que si fas un text interessant al teu blog el vulguis promocionar el màxim possible, però no com a norma amb tots els missatges. Vaja, que en alguns moments té sentit publicar el mateix a tot arreu per arribar a més audiència (encara que es fragmenti la resposta), però el que no té sentit és automatitzar-ho.

Jo personalment tinc deixat de banda el Buzz, i intento (els límits no són tan clars) utilitzar el Facebook per missatges més personals i el twitter es decanta cap un cantó una mica més “professional” (internet, noves tecnologies…), encara que al final la conversa dels que segueixes t’acaba portant a parlar de Barça o el que sigui.

You may also like...

3 Responses

 1. Rubèn ha dit:

  Subscric., Tens raó que sovint pequem d’això.

 2. Carles ha dit:

  Jo hi estic bastant d’acord però penso que la clau aquí és l’audiència. Penso que és ridícul tenir exactament la mateixa audiència a twitter que a facebook.
  Evidentment tindrem “amics” als dos però les dues comptes no haurien d’estar “sincronitzades”.
  Partint d’això, li hem de donar el que creiem a cadascuna. Crec que de vegades ens pot interessar però, duplicar un enllaç als dos llocs. No parlo de Buzz perquè penso que ja va néixer moribund…
  salut

 3. Roger ha dit:

  Si, estic d’acord en que en casos convé replicar un missatge per arribar al màxim d’audiència -posava l’exemple al text d’un post al teu blog-, però també hi ha el problema que es fragmenten les respostes.

  Exemple: aquest mateix post, que l’he posat a varis llocs. El comentava amb http://twitter.com/brasoriol i http://twitter.com/jmones, també he tingut respostes al facebook i ara per aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *