Copia este libro, de David Bravo

imprimeix
Copia este libro, la portada

En part per escriure alguna cosa nova que faci baixar el missatge anterior i en part perquè son llibres com aquest el què em fa venir ganes d’escriure vull parlar de Copia este libro de David Bravo.

Me l’estic llegint i vaig per la meitat, però ja puc dir que em sembla fantàstic. Explica la situació actual al món de la cultura provocada per Internet, on la gent copia obres intel·lectuals (llibres, pel·lícules, cançons…) gratis. Drets d’autor? Una cosa que es va crear per incentivar als creadors a crear i que més cultura pogués arribar al poble. Creacions més cares, drets d’autor més restrictius, porten que la cultura arribi a menys gent. Amb una prosa senzilla però plena de reflexions i anècdotes molt divertides explica la situació i com ens intenten enganyar els que es reparteixen el pastís. En el cas de la música és evident. Protesten Alejandro Sanz, David Bisbal i uns quants més, una minoria molt minoria dels músics. La resta? Si la gent baixa els seus MP3 i assisteix als concerts (cosa que ha anat en augment), encantadissims. Fan pasta amb els concerts, no amb els discos.

Per fer-se una idea de per on van els trets del llibre, a la pàgina d’Informativos Telecinco es pot llegir la introducció. I a Elastico.net tenen enllaços per descarregar-se’l en varis formats.

You may also like...

3 Responses

 1. Anònim says:

  En Jordi diu:

  A més fan el rollo del Copyfight per aquí per barna aquest cap de setmana.
  Amb en David Bravo y més herois bloggers: Hernán Casciari, Nacho Escolar, Cory Doctorow …

  http://www.elastico.net/copyfight/

 2. Anònim says:

  Me’n alegro que no deixessis d’escriure aquí, a més, has tornat amb un disseny molt molt maco… 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *