En las antípodas – Bill Bryson

Un llibre ideal per llegir abans d’anar a Australia. L’autor, anglès, fa un repàs del país des d’un punt de vista humorístic divertidíssim. No para de relatar una rera l’altra anècdotes que fan que aquest sigui un país tan singular. Com que el primer ministre, fa unes quantes dècades, anava passejant per la platja… i se’l va emportar una onada i va desaparèixer. O que hi ha èssers vius que en teoria es pensava havien viscut fa milions d’anys i només es trobaven en forma fòssil… però allà estaven vivint tant panxos.

Deixant de banda tota la part pràctica i útil que es pot emportar el que hi vol anar (present!) el què destaca és la personalitat de l’autor. Com fa conya de costums australianes o de la seva por davant les múltiples amenaces animals d’Àustralia que no són poques. Les serps i aranyes més verinoses del món, taurons, cocodrils d’aigua salada que se t’empassen mentre passeges per la platja, meduses cofre que et maten fàcilment, pops igualment letals… Si, tot fa una mica de cangueli, però el tio li posa tant humor, que t’ho prens d’una altra manera.

També vaig llegir “Australia, un viaje” del Jorge Carrión, arrel de l’entrevista que li van fer al Silenci fa uns mesos. El tio escriu bé, però el llibre se’m va fer mooolt pesat. Barrejava la part de viatge, no gaire, amb tot de referències a la seva familia i la immigració espanyola a Àustralia, que m’interessaven menys.

You may also like...

3 Responses

  1. Anna ha dit:

    Molt interessant el post. Austràlia és un objectiu de viatge per l’any que ve, així que de moment començaré per llegir-me el llibre que recomanes. Una abraçada!

  2. Roger ha dit:

    Doncs ja aniré posant cosetes per aquí… no crec que bloguegi des d’allà però quan torni un resum caurà segur 🙂 Ara he començat un altre llibre australià que m’està encantant, “Les veus del desert”.

  3. kashna ha dit:

    Precisament he trobat el teu post, perquè buscava més llibres d’en Bill Bryson. m’estic llegint “una breve historia de casi todo” i m’està agradant tant que segurament segueixi amb aquest llibre de les antípodas. moltes gràcies per la recomanació 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *