La Mennulara i altres llibres

Alguns dels llibres que han caigut aquests mesos, mentre estava viatjant:

The Traveller, John Twelve Hawks: als hostels la gent deixa basicament bestsellers i molta ciencia ficcio. Vaig veure aquest, i amb una mica de reserves el vaig agafar. Posava en portada “el nou codi da vinci”. Pero res, al final, aquest és molt millor. Historia interessant i reflexions bones sobre la societat digitalitzada i com gracies a Internet se’ns controla. La historia d’uns que controlen el planeta, i uns altres que hi lluiten, amagant-se amb identitats falses, per escapar al control ferri que rep la resta de la població, sense saber-ho. Molt recomanable.

La Mennulara, Simoneta Agnello Hornby: M’ha encantat. El vaig comprar feia bastant temps, perquè me’l va recomanar algú parlant de El sol dels Scorta, una altra novel·la ambientada a Sicilia. Aquest és la historia de la Mennulara, una criada d’una familia de la noblesa. Mor i es reconstrueix la seva vida a partir del que va parlant tota la gent del poble. Molt rodó, el personatge principal és una joia i la multitud de secundaris del poble també. La mafia és un aspecte secundari, però també hi és present.

Hell West and crooked, Tom Cole: aquest diria que només es deu trobar a Australia. La historia d’un noi que se n’hi va anar a començaments del segle XX i que explica la seva vida i els seus treballs. Des de caçar cocodrils a treballar a granges amb condicions inhospites, cuidant les vaques. Una d’aquestes granges on hi tenien bestiar, quan va arribar tenia uns terrenys que ocupaven una extensió superior a Bèlgica!! Xulo per visionar com devia ser l’Australia més salvatge de fa temps.

Making Jack Falcone, Joaquin Jack Garcia: és del 2008 i m’estranyaria molt que no se’n fes una pel·li. La historia del segon agent de l’FBI, després del Donnie Brasco, que aconsegueix infiltrar-se a la mafia. Explica com s´hi va introduint i altres casos que porta paral·lelament, com a agent infiltrat. Molt interessant per veure com funciona la mafia real a l’actualitat.

You may also like...

2 Responses

  1. Marc ha dit:

    Vaig seguir la recomanació de The Traveller i em va agradar. Sembla que amb aquella tapa i aquell nom ha de ser de segona categoria i sorpren. No sé que tal la continuació de la triologia…
    ara crec que començaré per La Mennulara, que és, a lo Padrino II?

  2. Roger Compte ha dit:

    No el tnc molt molt present, però diria que si, que a la part italiana, sense donar gaire protagonisme a la part mafia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *