“Las voces del desierto”, Marlo Morgan

Seguint la línia de llegir llibres sobre Austràlia, aquesta historia, pel què sembla un best-seller en el seu moment. Resumint: senyora arriba a Austràlia, senyora es porta bé amb uns aborígens “occidentalitzats” i després uns aborígens “autèntics” se l’emporten de travessa pel mig d’Austràlia (pur desert, l’outback) mentre li expliquen totes les seves costums i historia de la seva tribu, perquè les volen comunicar a algú abans de desaparèixer.

El llibre em va impressionar molt, tot el què passa i la figura dels aborígens, les seves creences, la seva manera d’actuar, respectuosa amb els altres i amb la naturalesa. És un cant a ser millors persones i segur que a més d’un li ha fet replantejar coses de la seva vida. Està plena de moments molt espectaculars visualment i escrita en un estil senzill, sense complicacions.

Acabat el llibre, entusiasmat, me’n vaig anar a buscar més informació a la Wikipedia… I allà em vaig trobar que aquella historia que m’havia empassat com a verdadera (així la venen en la contraportada del llibre, tot i que alguna cosa rascava, digueli telepatia) era falsa, pur invent de ficció. Per tant punt per l’autora per fer-m’ho creure i punt negatiu per l’editorial, per vendre-m’ho com el que no és.

You may also like...

2 Responses

 1. inventariant ha dit:

  Doncs ara que sé que no està basada en una història real investigaré el perquè de “l’emprenyamenta” dels aborígens australians… perquè els retratava de forma esbiaixada…? es van sentir utilitzats…?
  A mi el llibre també em va agradar molt, i el que més em va impactar, a banda del rollo del contacte amb la naturalesa en estat pur, etc., va ser el tema de la telepatia i aquesta mena de coneixement intuïtiu que relatava que (se suposava) que els aborígens australians tenen (tenien). Hi penso molt en això…

  Ah! et recomano una peli molt bona relacionada amb aquesta gent misteriosa i enigmàtica, sobre el tema del robatori (per la seva “inserció” en la civilització blanca”) de nens aborígens per part dels colonitzadors anglesos a ppis del segle XX. A espanya es va titular “Generación robada”, però el títol original era The Rabbit proof fence (http://www.imdb.com/title/tt0252444/). Molt impactant i més quan veus en el making off que les nenes protagonistes (ni la majoria dels que hi surten) no eren actrius “professionals”. Potser ja l’has vista!

  apali,
  et vaig llegint… 🙂

 2. Roger ha dit:

  Si, l’he vist a la llista de pelis a veure sobre Austràlia… la historia de la generació robada si que l’he llegit i és molt fort… bé en general tot el què van fer amb els aborígens…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *