Mötley Crüe’ – The Dirt: (molt) sexe, (moltes) drogues i rock n roll

Mötley Crue

No sóc especialment fan dels Mötley Crue (un grup d’estil glam-metalero que va triomfar sobretot a la dècada dels 80). Però havia llegit tantes bones d’aquest llibre que em va picar la curiositat. Aquesta biografia, The Dirt, no està traduïda ni publicada aquí i per tant la vaig encarregar per Internet (via play.com). Havia llegit que era el document més representatiu de la cultura rockera del sexe, drogues i rock n roll en el seu extrem més salvatge, en particular per les dos primeres parts del combinat. “Whithout a doubt is the most detailed account of the awesome pleasures and perils of rock & roll stardom” (al Rolling Stone).

I no m’ha decepcionat ni gota. Amb una estructura narrativa de textos en primera persona dels protagonistes (els membres del grup i algun altre, ocasionalment) van narrant d’on venien tots personalment i com des que es van conèixer van començar a guanyar fama, a fotre’s cada cop més drogues (de tot tipus) a beure més alcohol i a anar-se’n al llit amb més ties. Curiosament, quan van apostar per desintoxicar-se, va ser quan van gravar el seu millor disco (Dr. Felgood). A partir d’aquí va començar la seva trajectoria descendent però el llibre no perd interés: entre les baralles entre ells, els casaments amb “vigilantes de la playa”… El Nikki Six, feliçment casat amb Donna d’Errico, el bateria Tommy Lee, amb la historia d’amor-odi amb la Pamela Anderson. Crec que independentment que t’agradi el grup o no, el llibre està tan farcit d’anècdotes salvatges (tan d’excessos de tot tipus com de situacions provocades per la seva situació de nous rics que gasten sense pensar) que enganxa.

Entre altres anècdotes, una de mítica en el món del rock. El Nikki Sixx confessa que ell creia que era la persona més salvaje i autodestructiva del món de la música. Fins que va conèixer l’Ozzy Osbourne. Prenia tantes drogues i alcohol com ells (quan la seva dona no estava pel voltant controlant-lo) i era capaç de fer autèntiques salvatges. En una piscina li demana al Nikki Sixx el tub d’esnifar cocaina, aquest li contesta que ok, però que no té material. I l’Ozzy agafa i esnifa una filera de formigues que passava prop seu. Després li planteja un altre repte i acaba llepant el pipí del Nikki del terra. Moraleja: aquest abús de drogues de tot tipus et deixa tarat. El sorprenent és que tots els membres del grup continuin encara vius. Més d’una sobredosi van viure…

You may also like...

1 Response

  1. jaimitu ha dit:

    “Sex & Drugs & Rock&Roll……it’s all my brain and body needs….”
    Ai ai ai, que et veig amb un peu a dins del meravellós món del vici. Ojo que es comença amb la literatura i s’acaba atracant farmàcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *