Readibility: de la web al Kindle (o mòbil, iPad…)

Fa cosa d’un any vaig escriure un text comentant el què m’havia canviat els hàbits lectors el Kindle. Continuo més que satisfet, de duració de bateria i de poder carregar desenes i centenars de llibres quan marxo de viatge. Volia apuntar un petit canvi de la manera de llegir al Kindle coses que veig a la web: Readability. Un servei que em va recomanar per twitter el SergiMMX i que en pocs dies ja l’he convertit en d’ús habitual, ideal per textos que trobes que són massa llargs o vols llegir més tard, amb calma. És fàcil: registrar-se, vincular-ho amb el teu Kindle, i ja pots afegir al navegador un botó per enviar lectures al llibre electrònic. Que els de Jotdown publiquen un article-entrevista amb l’Stoichkov inacabable, com és habitual en ells, doncs cliques al botó de readability del teu navegador i selecciones l’opció d’enviar-lo al Kindle. Quan el connectis (connexió a internet wifi o 3G activada) se’t descarregarà i en un format de lectura optimitzat respecte la versió web, tot ben blanc i centrat només en el text.

També el pots fer servir per guardar articles i consultar-los després al mòbil, ipad, etc, si t’instal·les l’app respectiva. A la web tenen una secció Top Reads, d’articles més llegits, que pot ser una bona manera de descobrir articles interessants (llàstima que no permeti filtrar-ho més que per dimensió temporal). I encara s’ha construit una cosa més xula: Readlists que són petits reculls d’articles i pàgines web que et pots enviar cap al teu dispositiu electrònic. Tu en pots crear: penses en un tema i recomanes uns quants textos i els empaquetes. N’hi ha un sobre el cafè amb 5 articles que en detallen característiques i historia, un sobre olis de cuina, sobre l’html5… Una bona idea per acumular material lector amb les suggerències dels usuaris. Li fallaria tenir una manera de poder filtrar i trobar materials que t’interessin però navegant per la web pots trobar cosetes.

Readibility no està sol: hi ha més opcions com el clàssic Read it later, que ara es diu Pocket que té aplicacions per molts dispositius, o l’Instapaper, més senzill, que és el que feia servir abans. Google sembla que n’està preparant un que es dirà Keep, no gaire dies després que anunciessin que mataven l’aplicació per llegir RSS, el Google Reader. Com molta gent, he fet una transició pacífica i sense cap problema cap a Feedly que de moment funciona perfectament i també té aplicacions per iOs, android i Kindle (no el meu model, que és el més senzillot i no gasta d’això d’aplicacions).

Actualització: publico això i el dia següent llegeixo que Amazon ha preparat un botó per enviar contingut al Kindle, que pots posar a la teva web. No substitueix aquests serveis que comentava, però, perquè depén que la web l’implementi.

 

You may also like...

3 Responses

  1. Marc ha dit:

    roger, no em funciona l’enviament de readibility al correu de kindle… tu saps el per què?

  2. Roger ha dit:

    Igual has d’aprovar al Kindle la direcció de correu des d’on ho envien?

    I tenir activat el wifi, clar 😀

  3. Marc ha dit:

    ho faig, però ni aixi… el readibility en ubuntu no em deixa instalar-ho i l’instapaper tampoc no produeix resultats… ho he provat en windows on se m’envien els documents al apartat de readibility però no a la compte d’amazon, tot i que he validat el correu :S

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *