Discos per l’estiu 2012

El recull desordenat de discos que m’emportaré cap a la platja aquest estiu. Els que més estic escoltant últimament, els que quadren més amb la caloreta i un parell que estan a puntet de sortir del forn.

Black Keys – El Camino: si hi hagués justícia, la cançó de l’estiu hauria de ser el Lonely Boy i tots acabar ballant com el protagonista. Aquest disc fa molt estiu.

Donnie Vie – Wrapped around my middle finger (spotify) El cantant dels Enuff Z Nuff, grup que van enquadrar entre els hairmetaleros, però que entre guitarres distorsionades, jugava amb melodies molt Beatles. Bon disc en solitari que segueix la línia del grup, bastant millor que l’altre que havia tret ell sol.

Paul Fuster – Repte: (spotify) cada cop m’agraden més discos cantats en català! Aquest deu tenir un parell de mesos, rotllet acústic que a vegades em recorda una mica a Ben Harper. M’agraden les LL que canta. Ell no m’està faiant. En català també caurà uns quants cops el del Roger Mas amb la cobla Sant Jordi. Tremendu.

Turbonegro – Sexual harassment: (spotify) els punkmetaleros noruecs han tornat amb un nou cantant que m’agrada menys. Una veu més trencada i punk. A la primera cançó recorda el Lemmy… No n’esperava gran cosa, però he de reconèixer que m’ha agradat bastant. Els seus himnes ara en una versió més brutota, que els acosta una mica als primers discs i en altres moments a grups més rockers tipu Hellacopters.

Chris Robinson Brotherhood – Big moon ritual: el cantant dels Black Crowes. Si el seu germà l’any passat va fer un gran disc de temes concisos, aquest aposta per la vena més jam dels Crowes, amb cançons llargues (la més curta fa 7 minuts) que es deixen anar i ja ens trobarem. Dels d’estirar-se a la platja i viatjar mentalment mentre el sol t’escalfa el cap.

The Amazing – Gentle stream: (spotify): tranquilets i amb un rotllo pop psicodèlic. So hippioset. No els coneixia fins fa dos mesos. Per descansar una mica de la canya que trufa la llista d’aquí.

The Ragged Jubilee – In the valley: (spotify) Bluesrock animat i amb veu potent de tabac negre i whiski. Ja em va agradar el primer, continuen amb bona nota!

Fiona Apple – The Idler Wheel…: surt d’aquí un parell de dies, però no dubto que m’agradarà, com els anteriors. Ja n’ha sortit un senzill amb el videoclip corresponent. Ben raro i on ella deixa clar que li falta alimentar-se una mica més, que fa coseta (snif).

Redd Kross – Researching the blues: 15 anys després de l’últim disc tornaran (quines ganes!) i amb el detall de treure l’àlbum el dia del meu aniversari, a l’agost. Per fer els deures de moment, reescoltar el Phaseshifter.

The Darkness – Hot Cakes: Aquest no sortirà fins l’agost, però vistos uns quants dels temes nous en directe, ja va quedar clar que repeteixen fòrmula. Riffs contundents i veus de falset. Ideal pel cotxe de camí a la platja. Ja corre el “clip” d’una d’aquestes noves, Every inch of you.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *