L’off-Azkena: menjant a Vitoria

I un tercer post sobre el festival. Aquest és d’aquells que faig per mi mateix, per no perdre les dades i tenir-les quan repeteixi visita a Vitoria. Llocs on he menjat i que m’han recomanat.

Entaulant-se: el lloc on em deien que es menjava molt i molt bé i que està el primer de la llista per la propera visita és La Cocina de Plagaro i també em van deixar molt bé el Restaurant Cru i el Clarete, dins els gama més alteta de preus. En aquest pack el que si que vam tastar és el Sagartoki, restaurant que ha guanyat varis anys el guardó de millor bar de pintxos d’Espanya, però en el que vem fer un menú sidreria. És a dir, sidra tota la que vulguis, truita de bacallà, xoricets a la sidra i, sobretot, un chuleton que em va semblar per plorar de bo. La cosa potser picava una mica i se’n va anar cap a una mica menys dels 50 al final, però estava realment espectacular. Així amb un preu una gama per sota sota m’havien recomenat el Xixilu i el Marmitaco. Totes aquestes recomanacions venen de les mateixes fonts. Tot el què vaig provar que m’havien dit, em va convèncer, així que m’ho crec 🙂

De pintxos: És fàcil moure’t per Vitoria i menjar pintxos a qualsevol lloc. Envejo realment que no existeixi a Barcelona com a mínim una zona on tinguem la quantitat de bars pintxaires que hi ha per allà. En vam provar dels de bars que teniem a prop de l’hotel o pel centre, a un preu raonable (euro el pintxo) i després vam anar a flipar amb alguns dels bars de pintxos “amb premi” que ens havien recomanat. Van ser dos: El Poncho, on va caure entre d’altres un irlandés (un gotet que portava un bolet confitat, ou gairebé cru i nata). I La Malquerida, on vam fer salts d’alegria amb un ravioli de bolets i torta del casar i una tonyina als tres tomàquets. També tenim a la llista pel proper any el Baztertxo, l’Usokari, el Rio i, sobretot, el Sagartoki. Que en la vessant pintxo no vem provar i que ha guanyat molts premis. Mireu la seva web i saliveu.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *