Bar Àngel

Si surts de l’estació de França, a Barcelona, i creues el carrer – Marquès d’argentera- vas de pet al Born. Botigues de roba, bars de nit i molts restaurants on escollir. Però si decideixes no creuar el carrer i en canvi gires a l’esquerra i entres al primer carrer que et trobes, Ocata, pensaràs que t’has equivocat, que és un carrer on no hi ha res. Però camines i t’arribes al número 2 i veus un rètol groc on hi posa “Bar Àngel” (telèfon 932690493), que d’entrada no et cridaria gens l’atenció, però mires a dins i veus que hi ha una decoració i un ambientillo guapo. I si entres faràs bé: tots els cops que hi he anat he acabat menjant molt a gust!

Són un parell de pisos, a dalt tranquil, ideal per si aneu un grup d’amics. A baix, la barra (i una petita taula), amb més alegria i més viu. Si hi vas sol o en parella, la part de baix té més salero! Perquè els que porten aquest establiment li donen un rotllo molt agradable; molt simpàtics, atents i explicant el què tenen i com s’ho fan.

barangel

Anem al què importa, que és el menjar: molt bon producte, plats senzills però sensacionals. Per exemple uns cigrons amb morcilla patatera fenomenals -d’aquells mantegosos que es desfan-, unes vieires embolicades amb papada ibèrica (això ho he repetit sempre!), uns fesols amb llamàntol (treballen molt bé les llegums, a destacar!) o una tapa de formatge Tomino i carbassó tallat a làmines molt fines. Repasso el llistat de plats que ofereixen i hi trobo moltíssimes coses que em convencen, senyal que estan en bona sintonia amb el què m’agrada. Nota a mi mateix: tornar-hi per solucionar temes pendents de provar com la galta de tonyina en escabetx, que ahir ens la van explicar i ja salivejava. Aquí sota els fesols amb llamàntol.

Fesols amb llamantol

Els preus són molt raonables (mireu la carta) i la relació qualitat-preu em sembla molt bona. Ahir que hi vam anar un grup de gent de bon menjar (olletos, mar, xesca i toni) ens va sortir a 22 euros per cap (tot i que vam estar extranyament poc alcohòlics: amb alguna ampolla més de vi se n’aniria cap als 25-30).

Per acabar amb els postres, un gelat de turró (que no es fan ells) amb ratafia o uns cookinyolis, que és la una barreja de galeta de taronja i xocolata i carquinyoli. Els hi fa, igual que el pa, el forn Vilamala. Ah, i per beure tenen una selecció de vins curta però molt acurada. El Priorat GR-174, quan el tenen, és molt i molt bo.

Si voleu curiosejar fotos, tinc un àlbum d’una visita que faig fer-hi el passat mes de maig. Per cert, ara tenen tancat des d’aquest cap de setmana fins al setembre! Apunteu-ho per fer un retorn de les vacances en condicions!

You may also like...

2 Responses

  1. Només he estat en una ocasió i vam menjar molt a gust.

    Vam estar a la part de dalt, tot i anar només dos, però el servei va ser molt amable també.

    És un lloc ben curiós i a pocs metres de l’Estrella que per mi és un lloc de referència també, tot i que més car.

  2. Roger Compte ha dit:

    Si, val la pena. Aquest de l’estrella el tinc apuntat de fa temps del teu blog. Algun dia hi hauré d’anar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *