Cicle de durs-cumentals

Així saltant de recomanació en recomanació (començant pel Pep i seguint per internet) m’he construït un minicicle de 3 documentals que neixen amb la idea de fer-te reflexionar i que els 3 tenen imatges molt impactants, dures de digerir. El que les té més, és el que menys m’ha agradat: els altres dos són sensacionals. Comencem per matins.no.

Earthlings: narrada pel Joaquin Phoenix, amb la ambició de denunciar el maltracte de la humanitat als animals, com els utilitzem per convertir-los en menjar, pells, companyia i els danys que reben. Amb imatges duríssimes i comparant el què fem amb els animals amb el què van fer els nazis a l’Holocaust. És impactant si, algunes imatges conviden a retirar la mirada de la pantalla, però el to d’adoctrinament de la narració no m’ha agradat gens. Que em diguin el què he de pensar, com si la seva idea fos la definitiva no em convenç. Però vaja si algú té ganes de convertir-se en vegetarià i ja va bastant encaminat, suposo que el visionat del documental el pot acabar d’ajudar.

Our daily bread: espectacular producció alemanya sobre els processos d’industrialització del nostre menjar, tant d’animals (aquí també cau alguna imatge durilla, però menys que a l’anterior) com del gènere vegetal. Cap narració en off, res de persones parlant a camera, només plans treballats i màquissims. M’ha semblat genial i molt Lynch: que per mi això sempre és un bonus.

Workingman’s death: també d’alemanya i més que recomanable. Un recull de 5 dels treballs més durs del món: uns miners al fred rus, uns que recullen sofre, uns que maten cabres a l’Àfrica (aquí tornem a tenir imatges durilles)… en aquest cas sense narració en off, però si amb les declaracions d’alguns dels que fan aquests treballs. Imatges colpidores i gent que sorpresivament s’ho agafa millor del què ens ho agafaríem si estiguéssim fent el què fan. I després encara hi ha qui es queixa del seu curro!!

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *