Daica

Abans de recomanar aquest restaurant, avís previ. Els vaig ajudar a fer la web. La cuinera, la Caty Pieras, és la germana d’una amiga. Els elogis que li vull dedicar són honrats, però totes les cartes sobre la taula. Deixant de banda la meva participació en la vessant digital, m’ha agradat veure de prop el projecte de naixement d’un restaurant, que han montat la Caty i el David, parella de cuiners amb un currículum envejable!

El Daica està al poble de Llubí, cap al centre de l’illa de Mallorca (és en una zona molt tranquila) i és un restaurant de cuina mallorquina actualitzada. Té carta i menú degustació, vam optar per aquest segon, que té un preu de 28 euros, begudes apart, que em sembla molt barat pel què hi donen (un que viu a Barcelona i està acostumat a que la cosa se’n vagi més aviat cap als 40 quan hi ha bon nivell). Al Picasa hi vaig penjar un àlbum fotogràfic del què hi vam menjar i beure (tot és del menú degustació excepte el pernil, que era apart, detall de la casa pels convidats amb endoll). D’inici uns espàrrecs amb gambes molt frescos, ideals pels dies calorosos que ens va fer. Em va semblar sensacional el bacallà confitat amb maduixes marinades: no l’havia provat mai amb aquesta fruita! I la carn també molt bé: tant els canelons de pollastre amb beixamel tofonada (segur que el pas per Can Jubany va ajudar aquí!) o el garrinet de pell caramelitzada i que es desfeia a la boca.

Per les postres no vam perdonar i vam demanar que ens en fessin una de cada per provar les tres opcions de la carta. El postre distintiu de la casa és un “Cremós d’ensaimada amb licor de palo i brossat”, una reinterpretació de gustos dolços molt mallorquins, molt bo. Un gató (unes altre postres molt de l’illa) de xocolata amb pastanagó i unes maduixes amb cítrics que sobre el paper potser no em cridarien l’atenció però que portaven una combinació sensacional i mooolt refrescant.

Perquè contrasteu amb gent que no hi té relació com jo, al tripadvisor del restaurant o a Verema.com de moment hi ha comentaris ben positius (alerta, al tripadvisor dedueixo positius per la puntuació, que no entenc res, que està en alemany!).

You may also like...

1 Response

  1. Chis ha dit:

    El tenc a la llista de “visitar ja!”. Me n’han parlat molt bé i possiblement hi faci una incursió ben aviat. I veurem com s’ho fan amb una al·lèrgica al peix hehehehe… és la prova final!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *