El Petricó

Per variar una mica amb les recomanacions de restaurants, m’allunyo de l’habitual Can Fanga i arribo a Vic. Que com a punt de pas entre Barcelona i el Lluçanés visito prou sovint. Dels llocs on hem menjat un que hem repetit i m’agrada molt és El Petricó (Arquebisbe Alemany, 41. Telèfon 93 883 37 71). Hi hem anat de nit, gairebé sempre ple. Al migdia funciona també una taperia-vermuteria a dins del mateix local, de la que en vaig llegir bons elogis al Pep Palau al seu utòpic blog. Encara no l’he pogut provar!

Com veieu, un local decorat a l’estil bodega, ben (sobre) carregat de detalls i de fusta. A la taula (no n’hi ha dos iguals), només assentar-nos, ens trobem un paper amb tota la carta. Cuina tradicional catalana (de la de “sempre ha estat aquí” en contrast amb el “retorn de la cuina catalana” que venen els mitjans de Barcelona). L’últim cop per exemple, em vaig prendre una sensacional sopa torrada de pilotilles, balsàmica pel fred. I als segons mana la brasa, que la fan espectacular. El secret de porc ibèric, gustosíssim, es desfeia i portava el gust fumat de la brasa ben adherit.

Un primer lleugeret, una bona carn a la brasa de segon, vi negre de la casa per acompanyar i ens quedem com uns reis. Bé, aquest darrer cop em va quedar lloc per un pastís de Santiago ben flonjo (gairebé sempre me’ls trobo massa ressecs, Baluard apart, al cel dels pastissos de Santiago).

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *