Esmorzars de forquilla 2: Michigan, Can Roca, Cal Mingo

Arriba la segona part (primera) del repàs dels esmorzars de forquilla fets els últims mesos. Aquest any amb la Marató de Barcelona pel mig i el cuidarme l’alimentació i tal (encara) no n’he fet gaires. A continuació, tres que valen la pena.

Can Roca: (Gran de Sant Andreu, 209) ja hi he anat alguns cops a dinar i l’esmorzar no varia gaire el què ja havia provat. Tot de plats que tenen en comú la contundència i el bon gust. Plats tradicionals per omplir-te d’energia, ja de bon matí. El propietari, amb el bigoti per davant, te’ls va cantant i quedes esmaperdut: què escullo? Aquest cop que hi vam anar, si mal no em falla la memòria, hi van caure aquests calamars farcits de la foto, uns peus de porc amb favetes i unes mandonguilles. Tot sensacional, però ja aviso que el normal seria que no tingueu gaire gana per dinar!

Bar Michigan: aquest està en la cantonada de Casanovas amb Travessera de Gràcia. Aquí tenen una especialitat: la truita de patates. La fan tal i com m’agrada, ben bavoseta i no la clàssica massa seca. De les més bones que he provat en un bar (la número 1 continua sent la del Sagartoki, a Vitoria). Sé que el Vàzquez Montalban en deia (no sabria dir per boca pròpia o del Pepe Carvalho) que era la millor truita de patates de Barcelona.

Bar Cal Mingo: a dins del mercat de l’Abeceria. No paren de servir cafés i entrepans als que compren i als que venen i també ofereixen des de primera hora una bon ventall de raccions per fer un esmorzar de forquilla com Déu mana. Vaig optar per uns calamars estofats amb patates. El calamar tenia un punt xiclós, però de gust estaven boníssims i així ho vam certificar netejant de salsa el plat!

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *