Esmorzars de forquilla 4: La Cova fumada, Granja Elena, bar Cherpi

Toca una nova edició de la sèrie de llocs on fer esmorzar de forquilla (primera, segona, tercera), afegint-ne alguns de molt clàssics i imperdibles.

La cova fumada: una visita inexcusable, al carrer del Baluard, 56, un dels locals que ajuda a mantenir l’aroma de Barceloneta de sempre. Hi ha qui hi passa només per fer un quinto a la barra acompanyat de la seva famosa bomba (que cal provar si o si… i amb picant!). Però un dia que tingueu gana intenteu acostar-vos-hi d’horeta i fer un bon esmorzar de forquilla. Els productes del mar, com toca, hi manen, encara que també podreu provar meravelles vegetals com la carxofa, si n’és temporada. Encara recordo un calamar a la planxa que es desfeia d’un dels dies que hi vaig anar. Tal com no podeu passar sense una bomba, haurieu d’acabar bé demanant un pirata, que és un cafè amb rom i un tros de llimona.

Granja Elena: ja havia parlat d’aquest magnífic restaurant en la seva versió migdia, però cal no passar per alt l’oferta de matí d’esmorzars contundents. També tenen una llarga fila d’entrepans de pinta collonuda, però ja que ens hi arribem (passeig zona franca, 228), anem a lo gran. Tenen ous ferrats ben acompanyats, callos o cap i pota i bona selecció de llegums: mongetes amb tripetes de bacallà o l’últim cop hi vam fer uns bons cigrons amb butifarra del perol. D’aquesta última visita també em vaig quedar enamorat d’un bacallà amb samfaina que estava per fer una reverència.

Cigrons amb butifarra del perol

 

Bar Cherpi: canviem de terç i passem a un que té menys anomenada però que fa cuina tradicional i ben feta, motiu de sobres per reivindicar-lo. Al carrer Moragas, 21 (balmes cap amunt, tocant gairebé a la plaça John F kennedy) un petit bar amb aromes dels de sempre (segons la seva web porten donant de menjar des del 1952) que es desdobla en restaurant a l’altell (i a la terrassa quan fa bon temps) per fer carta i menús de migdia. Però anant al tema que ens interessa, el d’esmorzars de forquilla, hi trobareu des d’unes sardines en escabetx a unes salsitxes amb tomàquet passant per un bacallà a la llauna o unes mandonguilles. Si teniu sort, enganxareu un dia dels que hagin fet mandonguilles de conill i ceps, que de tant en tant les fan.

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *