Fase 2 cervesa artesana: La Barricona, el Dimoni brewpub, Edge Brewing

No fa gaire es va celebrar la tercera edició del Barcelona Beer Festival que va tornar a ser tot un èxit de públic i la constatació que s’hi va apropant gent que no fa gaire tenia un contacte mínim amb les cerveses artesanes. No paren de crèixer els bars que en tenen (la llista que vaig mantenint de bars amb artesanals de tirador ja és molt maca) i el número de productors de cervesa artesana i fires dedicades no ha parat de multiplicar-se. Anem encara lluny de països madurs en aquest sentit com Estats Units però la cosa ja està agafant una empenta molt important. Com sempre hi ha un punt de bombolla i de productors que ofereixen birres que no són res de l’altre món (i acabaran tancant, segur) però la cosa està molt viva. Tant que tenia ganes de parlar de tres “noves” iniciatives amb la birra de protagonista que m’han agradat últimament. No són els primers en la seva cosa ni els únics però bé valen una bona visita!

La Barricona: aquest lloc me’l van descobrir els de Nòmada (creadors de cerveses boníssimes, visca la Gato negro!) i és una visita ultrarecomanable per qualsevol amant de la cervesa o simplement de la bona manduca. És una casa de menjars d’estil tradicional català (fricandó, carn a la brasa, sèpia amb pèsols…) que han apostat per donar un pes molt gran a la birra. Tenen una carta cervesera molt interessant (amb presència important de les birres de la casa, les de La Calavera), amb coses catalanes i de fora (fins i tot algunes perletes molt i molt potents per tirar la casa per la finestra) i a sobre fan servir la birra en varis dels seus plats com als guisats. Si se’ls avisa amb antelació hi ha la possibilitat que et preparin un menú degustació cerveser. Ens va agradar molt el menjar (excepte alguna petita coseta com algun excés de sal i algun plat que no va arribar gaire calent) i va estar molt i molt ben regat. Menció especial pels postres: cal deixar-se lloc, que tots ens van flipar! A mi especialment el brownie de cervesa negra amb gelat de llúpol, espectacular. També tenen molt ben treballat l’estil comunicatiu, de caire reivindicatiu. No us ho penseu: pla de visita a Ripoll i els seus voltants i anar a la Barricona a dinar, encert assegurat. He penjat un àlbum de fotos de l’àpat que hi vam fer. Actualitzo (abril 2015): Hi hem tornat fent un menú degustació al voltant de la cervesa que ha estat meravellós, des d’un xai amb Blanche de namur com un brownie de cervesa negra i gelat de màlta o una ostra amb aire de llúpol. Podeu mirar l’àlbum de fotos.

IMG_20140418_150210

Dimoni Brewpub: com l’anterior, m’agrada perquè no està a Barcelona, que sempre és molt positiu. Els del Dimoni fan les seves cerveses artesanes i des de no fa gaires mesos han obert un local al centre de Badalona (al costat del Carrer del mar – amb la gelateria Soler just al costat per fer postres després). És un brewpub: allà hi tenen les seves instal·lacions per fer cervesa i al bar hi venen les seves creacions. De tots els estils: pilsner, IPA, APA, porter, de blat… Em van semblar unes cerveses molt correctes i amb un estil gens extremat apte per acostar a la cervesa artesana a gent que no hi està avesada. A sobre se li suma el bonus del preu més que interessant, de 3’5 euros per una pinta, inferior al què s’acostuma a trobar per altres tiradors de birra artesana. També tenen bones coses per picar, fritures vàries, unes bones braves i una interessant carta d’hamburgueses, també a un preu més que raonable. Ara que ja estem en ple bon temps, el combinat acostar-se al litoral de Badalona, fer una remulladeta a l’aigua si fa falta i després anar a refrescar-se amb bona cervesa sembla un altre pla fantàstic! En format brewpub, que conegui, també hi ha la veterana Cervesera artesana a Gràcia o la Microcerveseria a Sabadell.

dimoni

Edge Brewing: americans (un país en qui emmirallar-se en això de la birra artesana) que s’instal·len a Barcelona i decideixen muntar una fàbrica de cervesa d’estil americà al Poblenou. Una cosa amb entitat, gran, per produïr una bona quantitat de litres (no és la més gran d’artesana en capacitat però si que deu ser de les 2-3 primeres aquí a Catalunya). A través del Facebook els podeu contactar per fer visites que és una bona cosa de fer, especialment perquè també tastareu algunes de les cerveses que produeixen. De la fàbrica en parlaven bé i més llargament a Homo Lupulus, que en destaquen un punt especialment excitant: que és la possibilitat (gràcies al local i als contactes) que cervesers artesans de nivell que visitin Barcelona passin per la fàbrica i hi produeixin cervesa en format col·laboració. Poden sortir coses molt interessants! I atenció amb el mestre cerveser, amb pinta de roadie dels Allman Brothers!

edge

You may also like...

2 Responses

  1. Josep Lluis Garcia ha dit:

    Una mica més amunt de la Barricona teniu Sant Joan de les Abadesses, on s’està fent la interessant cervesa Minera. Salut!

  2. Robin Barden ha dit:

    Roger! Thanks for the nice write up of Edge Brewing. Never thought of Alan as a roadie, but won’t get it out of my head now. Thanks also for the other recommendations, which I will be sure to check out before long. Hope to see you in the tap room again shortly. Salut!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *