Gelida

Fricandó

Busca tu un restaurant a Barcelona on et facin un bon fricandó. Tot i ser un dels plats emblema de la cuina catalana, en trobaràs però et costarà feina. Tothom s’omple la boca del bon moment de la cuina d’aquí, però mira de localitzar plats tradicionals a la ciutat. Mana el client turista (o les modes, no ho sé jo) i la proporció ceviche-fricandó cada cop és més desigual.

Com a consumidors, però, tenim poder de decisió. Que és on hi deixem els nostres diners. Si t’agrada que a Barcelona hi hagi restaurants de cuina tradicional, vés-hi. No fa falta que facis boicot al ceviche i les modes gastronòmiques vingudes de fora, però dóna suport anant a menjar als pocs restaurants de la ciutat que resisteixen, com el poblet d’Astèrix, a la invasió de la carta gastronòmica global.

Per això tenia ganes de tornar a recomanar el Gelida (ja n’havia parlat al text que tinc sobre esmorzars de forquilla) després de tornar-hi a dinar la setmana passada. El trobareu al carrer Diputació, 133 i amb un horari de 7 del matí a 10 de la nit.

Gelida

Té un local que no ha canviat gaire ni ha reformat Lazaro Rosa Violan i que acostuma a tenir una mitjana d’edat alta. És una opció ideal per endrapar cuina catalana ben feta a preus imbatibles. Només cal mirar la carta:

IMG_20170304_130016

No són plats enormes, però un primer, segon, postres i beguda et deixa ben satisfet i no arriba als 15 euros. La carta la tenen tant per esmorzar com per dinar. Donem fe, per les repetides visites, que ho fan bé: ens agrada demanar el fricandó, fantàstic, o el bacallà a la llauna. Els acompanyaments també funcionen molt bé. Les mongetes del bacallà eren fantàstiques i les albergínies fregides d’altres plats, també!

IMG_20170304_133700

Aneu-hi, regueu-ho amb el vi de la casa i voteu perquè es mantinguin aquest tipus de locals a Barcelona (i posats a demanar, que augmentin!).

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *