La Marineta, a Mataró

Acostumo a començar aquestes recomanacions de restaurants que m’han agradat contextualitzant una mica però vull anar directe a un plat.

Cigrons amb sèpia

El segon que em vaig demanar jo (de primer vam demanar vàries coses per compartir). Una llauna de cigrons amb sèpia, rogers (no anunciats a la carta) i allioli negat. M’agraden especialment els plats de llegums amb combinació marinera (a la Granja Elena o al Bar Àngel també hi tenen bona mà) i aquest va ser una cosa espectacular. Dels de menjar amb cullera i emportar-se els cigrons amb trossets de sípia i sobretot el suquet celestial  que hi havia a sota. L’allioli negat estava al punt (o sigui que no fos un gra massa i dominés de gust al plat).

Aquest restaurant de Mataró, La Marineta (c/Cuba, 76 – web), és un que tenia pendent de feia temps des de llegir-ne coses bones per exemple al blog del Regol o del Bagel, o dels meus pares, que són opinió amb garantia màxima de confiança per part meva. És un local petit però molt acollidor d’un cuiner, el Pere Patuel, que venia d’estar al restaurant del Ramon Freixa a Madrid i que va obrir aquesta petita meravella al Maresme. M’agraden llocs com aquests en els que em porten la carta (es pot llegir a la seva web) i em torno una mica boig perquè gairebé tot em ve de gust.

Tartar de tonyina

Dels primers compartits aquest tartar de tonyina amb alvocat ens va semblar especialment fantàstic. També va agradar molt el fish & chips amb crema de remolatxa (tot i que les xips les esperava més tipus patata fregida – eren les Torres amb gust de tòfona) o les croquetes. Els altres segons que vam demanar també eren de nota: uns papardelle amb cigales o un arròs cremós amb llagosteta. Tornaré a demanar els cigrons quan hi torni, però els altres estaven fenomenals.

L’únic que baixa una mica el llistó són les postres, que no és que siguin dolentes però si més “normals”. Són uns pastissos en format vaset que els compren als de la Hoffman. Vaja, que si hi aneu, podríeu tirar sense postres i apostar per un altre primer per compartir (si aneu amb intenció d’acabar ben plens!). Podeu veure l’àlbum de fotos de l’àpat al Flickr.

Aquest és un altre lloc molt recomanat al Maresme, que va sumant restaurants que m’interessen molt i que tenen un punt de RQP superior a equivalents barcelonins. Tant aquest, com el Tres Macarrons o el Can Poal, eleccions fantàstiques (i em queda pendent provar l’Axol). Els quatre tenen menús de migdia amb pinta fenomenal.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *