Menjant a València. Arròs.

Un parell de restaurants a destacar a València per quan repeteixi viatge. A més, un gairebé al costat de l’altre, al carrer Neptuno, que està tocant al Port (ara bastant ple de referències a la futura Copa Amèrica.

El primer, l’Estimat. Ambient sorollós, ple de families d’allà fent el seu arrós. De primer, uns chipirons grandiosos i a continuació un arrós a banda amb llagostins. Boníssim: a més amb la vora recremada que li dona el toc cruixent que m’encanta. I allioli d’aquells que arriben fins al vespre. Prenent vi i cafés i sense prendre postres, 25 euros per cap. Quan reserves per telèfon et demanen que diguis ja el tipus d’arròs que prendràs.

El segon (que em va arribar a agradar una punta més i tot) és La Pepica. Un restaurant que es veu que té molta tradició a València i per on hi han passat molts famosos. El clàssic Hemingway i altres de totes les esferes, des de toreros a Charles Chaplin. No desmereix la fama. De primer vem provar un plat típic: l’all i pebre. Que és anguila amb una salsa feta amb… all i pebre. Boníssim. A sota poso una foto. I a continuació una Paella Pepica (preus raonables: aquesta 10.5 eurus la racció) que era un arrós a banda amb tot el marisc pelaet. Perquè no t’hagis de barallar amb els bitxos. A altres llocs se’l coneix com “arrós del senyoret”. Prenent café i bevent aigua aquest cop, 21 euros per cap. Si el tingués per Barcelona, hi aniria sovint…

All i pebre

You may also like...

3 Responses

 1. Ester ha dit:

  Tens tota la raó, fantàstic l’all i pebre de La Pepica. Jo el recomano a tothom que va a València.
  Ara, que jo el millor arròs a banda el vaig menjar en un local que hi ha al centre, i que es diu “L’altre Gijón”. Res a veure (de nom) amb la cuina Ché, però increible en paelles.

  Felicitacions pel Blog, el miro tot sovint!

 2. marc ha dit:

  Al Palmar també es mengen molt bons arrossos i a Pinedo també. Són dos poblets que estan eixint un poc de València, per l’Albufera.

  P:D: Sóc valencià, i eixos llocs són dels millorets

 3. Roger ha dit:

  DOncs m’ho apunto per quan torni cap allà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *