Nonna Maria

No tinc gaires oportunitats de recomanar menús de migdia, perquè gairebé mai tinc ocasió d’aventurar-me fora de la feina a l’hora de dinar: sóc Homo Carmanyolis. Sovint senzills, a vegades més elaborats, algun cop d’èxit aclaparador. Els últims mesos, per voltes que dona la vida i et porten a prop de Sarrià, he acabat dinant (i gaudint) forces vegades al Nonna Maria, una novetat de l’any passat al panorama barceloní, que ha tingut una bona dosi de presència mediàtica: hi ajuden que al darrere hi ha els noms de la Rie Yasui (ex cap de sala al Sant Pau de la Ruscalleda) i el Jerome Quilbeuf (cap de cuina al mateix restaurant). El que hi està al dia a dia és però un altre, el Marc Dinarés, que podem assegurar que té bona mà.

A les vàries presències a mitjans (l’última al nou número del Cuina) també hi ajuda que cada mes ofereixen una pizza que ha dissenyat un xef mediàtic: la Carme Ruscalleda (com no), el Nando Jubany, el Paco Morales (del Noor)… És una idea ben simpàtica i amb data de caducitat, només es poden provar durant un mes. La del mes de maig l’havia pensat l’Atsushi Takata de la Cuina de l’Uribou: una versió en pizza d’una carn arrebossada a la japonesa amb toc de curry, que vaig trobar ben reeixida.

Pizza Uribou

Però focus mediàtics a banda, el Nonna Maria (carrer Anglí, 4) és un gran restaurant per anar-hi a dinar al migdia: tenen un menú a 12’5 euros (primer, segon, postres i beguda) fantàstic, amb 3 opcions de primer i 3 de segon: una d’elles és una pizza (una senyora pizza) que crees escollint 3 ingredients. Les altres opcions del menú es mouen entre la cuina tradicional i les influències asiàtiques. Hi he menjat un bon trinxat, unes mandonguilles a la jardinera de sucar-hi pa o un gaspatxo ben refrescant. En general d’un nivell molt bo per un menú de migdia d’aquest preu.

Mandonguilles

De segon, la pizza és un encert assegurat, senzilla però amb una massa molt ben feta i ben cuita. A l’hora de les postres la meva dona sovint fa un extra fora de menú: el tiramisú. El fan realment bé! També hi ha una opció de menú exprés, pizza i beguda a 9’90!

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *