Restaurant Arka (hotel Arumí)

Per celebrar el meu aniversari tenia pensat a buscar algun restaurant entre Barcelona i Lluçà, trajecte del dia, i unes setmanes abans per twitter, l’ @arnaumt me n’havia recomanat un que encaixava, l’Arka Restaurant. A Santa Eugènia de Berga (que per molt Berga que porti al nom, està més a prop de Vic), amb un cuiner jove, el Jordi Arumí, que ha passat per unes quantes cuines de bon nom (molts anys a la Fonda Sala d’Olost, i també per Celler de Can Roca, Azurmendi, Via Veneto…).

Amb aquest bagatge, han fet un restaurant, dins l’hotel familiar, que apunta alt. Amb un menú degustació a 50 euros molt competent, que queda prop o a l’altura de restaurants que tenen una estrella Michelin. Ho dic comparant-ho especialment amb el menú que havíem fet un mes abans a Formentera a l’estrellat Can Dani. Aquest de l’Arka ens va agradar més com a global. De fet, el consens va ser molt alt en tots els plats excepte en el més atrevit, unes tripes de bacallà amb pil-pil de plancton i cigrons verds. Ja ens van comentar que era el plat més arriscat i com a tal va generar divisió d’opinions, a mi em va agradar -molt, fins i tot-, a altres no tant. Al final de l’àpat va sortir a saludar el cuiner, el Jordi (el seu pare és el que porta la sala, tot queda a casa) i ens va parlar una mica del plat i que abans no posava plats així més “difícils”, però que s’ha animat a fer alguna provatura. Em va semblar fantàstic, que a base de lectures o de veure’ls per tele, hagués tret coses del Àngel Leon (el plancton) i els germans Torres (els cigrons verds) per fer aquests plats. La curiositat i les ganes de provar coses noves sempre són bones. I usades amb moderació com va ser el cas, encara més!

Tripes de bacallà amb plancton

Com comentava abans el menú degustació ens va semblar de nivell molt alt. Un parell d’aperitius curiosos (pa amb tomàquet i fuet, i unes esferificacions d’oliva i croqueta) per donar pas a tres primers sensacionals: un empedrat de bacallà en format de caneló, un gaspatxo molt refrescant amb el seu llagostí i una espectacular vieira amb suc de rostit, que estava per fer-li l’onada.

Vieira amb suc de rostit

Després va venir el plat de la discòrdia, el del bacallà i el plancton i després encara un altre de mar (dominant com veieu al menú): uns fantàstics rogers cruixents (el Jordi ens comentava que quan va estar al Celler de Can Roca es va fer un fart de preparar rogers) amb una falsa fideuà feta amb gelatina. Per acabar, un de carn, que va ser dels que més ens va agradar. Un “pollastre a la catalana”, amb prunes, panses, pinyons, que estava fantàstic, ben tendre i de gust molt intens.

Pollastre a la catalana

A les postres van continuar les aromes catalanes. Al primer, amb un gelat de mel amb recuit i al segon, amb una xocolata (brownie+gelat) que venia combinada amb un granisat de ratafia. El menú degustació són 50 euros, begudes apart. A destacar que els preus de vins, aigua o cafès eren més que raonables.

Si voleu veure les fotos de tot l’àpat he creat un àlbum al Flickr. A més dels plats i la llista del menú degustació, hi tinc una foto de la carta de vins blancs, que la trobo molt raonable de preus.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *