Vermutejant d’amagatotis: xiringuito .aigua

Aquest lloc te l’han de xivar, perquè és difícil que el descobreixis passant per davant. Jo durant anys vaig passar caminant pel carrer Taxdirt, camí del gimnàs i mai em vaig fixar que hi havia un xiringuito amagat al mig del jardí dels Parcs de Girona (entre Marina i Lepant, per sobre de Travessera de Gràcia). I és tota una troballa, amagat dins aquest petit parc, amb arbres que tapen les lletges vistes a la comissaria del carrer Marina però que deixen veure el xulo edifici que delimita el parc pel cantó Lepant i un petit estany. I que rep un bon sol: els dissabtes i diumenges que el temps acompanya està ple de bon matí. S’hi veuen bastantes families amb nens petits que els poden deixar corrent pel (mini) parc. I alguns dies hi he vist gent practicant les bitlles catalanes (aquelles que passen de pilota i has de tirar totes les bitlles menys una amb una altra bitlla).

Xiringuito

Però de llocs per fer una birra i unes olives amb bon sol ja n’hi ha uns quants. Al xiringuito.aigua a més el menjar està molt bé. La primera pista que em van donar d’aquest lloc, a través dels meus pares, era que hi feien un cap i pota sensacional. Que ja em va semblar inesperat aquest tipus de plat dins del concepte xiringuito orientat al vermuteig. Però no, t’acostes i veus la carta del dia i caram tu!

Carta del dia

Després, deduint de la targeta i preguntant als cambrers he vist que el local té els mateixos propietaris que “La cava”, a Tàrrega. Que són els que els preparen els plats més elaborats (aquests més de forquilla) que imagino que aquí tenen envasats al buit i després escalfen. I aquest restaurant, que potser no sonés gaire a nivell mediàtic fins fa poc, té de cuiner l’Albert Marimón, que és un dels 5 xefs nominats a millor cuiner català de l’any, premi que es donarà a finals de mes al Fòrum Gastronòmic de Girona.

A més de plats emblemàtics d’esmorzars de forquilla, també hi tenen la clàssica opció d’entrepans (l’hamburguesa .aigua amb carn de bou, ceba, mostassa i pa torrat està sensacional). I si s’hi va més pel clàssic vermut pre-dinar (no mengem gaire, que després no ens acabem el què hi ha a taula), a més de les clàssiques patates i olives, hi ha una opció de selecció de combinat de llaunes que surt a 3’5 euros en la versió individual. Els preus de tot trobo que són molt raonables per cert. I si a més de les llaunes sou dels de demanar braves, aquí tenen patates en quatre variants de salses diferents. Com que les raccions són petites, es pot demanar un combo com el de sota:

Patates

You may also like...

1 Response

  1. Elisenda ha dit:

    Ai que béeee!!! Jo també el tinc a la vora, però ni adonar-me’n que hi havia xiringuito. Quines coses… Ja en faré “gastu”, ja.
    Per cert! Dimarts vaig tornar a fer x enèssima vegada la Crema de pastanaga. Comme d’habitude, va ser celebrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *