Brew Dogs: una sèrie sobre cervesa artesana

A Estats Units ens porten anys d’aventatge amb això de la cervesa artesana (craft beer en el seu idioma). Si aquí estem a les beceroles, ells fa molts i molts anys que tenen multitud de productors, molts d’una qualitat fantàstica. I ha tardat, però ja tenen un bon reflex d’això en televisió, la sèrie Brew Dogs, d’Esquire TV.

brew-dogs

Aquests de la fotografia són els protagonistes, responsables de les cerveses de l’escocesa Brewdog (de la que ja he parlat al blog gastronòmic germà), una de les marques “artesanals” (ho poso entre cometes, amb el volum que produeixen no sé si és aplicable l’etiqueta) guiris que més es poden trobar per aquí. Fan coses molt bones i tenen una política de comunicació digna d’estudi apostant per referents molt punkis i gamberros. Aquest parell fan la sèrie “Brew Dogs” per la cadena americana Esquire: dos escocesos viatgen per Estats Units i van produïnt cerveses. Apunt semirelacionat: m’encanta el concepte “gypsy brewer” (productor cerveser gitano, o nòmada), gent que va viatjant i fent birres, sense un lloc fixe per elaborar-les.

Són escocesos, advertència: no hi ha subtítols per la sèrie (com a mínim de moment). El narrador de la sèrie s’entén bé, ells a vegades costen una mica. Porten un parell de capítols emesos, el primer el passen a San Diego, el segon a San Francisco. Ens presenten l’escena cervesera de la ciutat, se centren en un dels puntals de producció birrera (cervesera Stone a San Diego, Anchor a San Francisco) i amb el seu consell es dediquen a preparar una cervesa que representi la ciutat. I a poder ser fabricar-la d’una manera diferent. Al primer capítol per exemple, decideixen que faran una birra amb romaní, alga de mar i pebrot ultrapicant. I que la fabricaran… en un tren en marxa! Està bé donar-li un punt més entretingut mentre van donant moltes dades interessants de com es fa una cervesa. La sèrie està feta amb amor i es nota, curulla d’imatges ben xules, que desperten la set. Entremig de totes aquestes explicacions, a més de descriure’ns la vida cervesera de la ciutat, fan una minisecció de desvirgar en el camp de la birra artesana a gent del carrer. Gent que no n’ha provat mai, els hi fan provar birres bones i els hi expliquen: la majoria queden entusiasmats!

Segons he llegit seran 6 capítols d’una mica menys d’una horeta.

You may also like...

1 Response

  1. sunxez ha dit:

    Sembla interessant! Ja l’he posat a baixar. Merci per seguir-nos descobrint ‘perles’!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *