Com es fa South Park?

Coincidint amb que no fa gaire que ha tornat l’emissió de nous capítols de South Park (les temporades les divideixen en dues parts d’uns 7 o 8 capítols cada una, ara estan fent la segona part de la… quinzena!) hi ha un parell de documents molt interessants de veure per a tots els que els agrada la sèrie. I gairebé diria que inclús si no t’agrada i et pot interessar mínimament el funcionament intern de producció d’una sèrie de dibuixos animats d’emissió setmanal.

Són un parell de documentals que he pogut trobar fàcilment a la xarxa, però dels que no he pogut trobar subtítols: avisats quedeu els que no porteu l’anglès massa bé. El primer és el reportatge que els hi van dedicar fa cosa d’unes tres setmanes a un programa veterà de l’informació televisiva com el 60 minutes. Curtet, al voltant del quart d’hora (ens han timat 45′!!) explicava breument l’infernal nivell de producció de la sèrie. 6 dies per produir un episodi de dibuixos animats: la resta de sèries ho fan amb molt més de temps. Aquesta immediatesa els permet incorporar fàcilment gags de rabiosa actualitat. La majoria d’aquest documental però se centra en el gran èxit dels seus creadors, Matt Stone i Trey Parker, a Broadway. També triomfen al teatre musical, amb “The book of mormon”, obra que satiritza els mormons i en general totes les religions i que ha guanyat una burrada de premis i bones crítiques.

El documental imprescindible és 6 days to air, aquest de 40 minuts que si que repassa més el detall tot el què passa en els 6 dies que tarden a fer un capítol. De les reunions inicials dels creadors i l’equip de guionistes per treure idees (genial com es trenquen amb les tonteries que els hi venen al cap), com van desenvolupant escenes, com les animen, com gestionen els possibles problemes d’escenes massa bèsties / escatològiques / ofensives o com viuen crisis un dia abans de l’emissió pensant que no arribaran a tenir el capítol i serà una merda. El què és encara millor és que el capítol sobre el que van preparar el documental és The human centipad, una brutal paròdia sobre el món Apple que va ser un dels millors episodis dels últims anys. Alucino amb el què explicaven de quan van anar als Oscars, nominats per la cançó Blame Canada de la peli de South Park i comenten que abans havien pres LSD. A més d’anar-hi vestits de dona.

Els capítols de la sèrie es poden continuar disfrutant gratis des de la seva web South Park Studios.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *