De Pop ràpid a El rei Borni

El Marc Crehuet ha dirigit dues coses fetes aquí i que m’han agradat molt: la sèrie Pop Ràpid (que ara està emetent la segona temporada pel Canal 33) i l’obra de teatre “El rei borni”, que es pot veure aquestes setmanes a la sala Barts, després de passar amb molt èxit per la sala Flyhard.

poprapidL’humor és una cosa molt particular i cadascú l’entoma d’alguna manera diferent: en aquestes dues creacions han tocat les tecles que m’agraden. A Pop ràpid, una petita burla del món indie/gafapasta, amb personatges estereotipats i situacions molt divertides.  A cada capítol trobem situacions passades de voltes, humor sense posar-se limitacions (lluny per tant de l’humor-per-les-tietes) i actuacions musicals de grups de l’escena catalana alternativa. Són 20 minutets que passen volant. La podeu mirar al 33 o recuperar els capítols a la seva web. Jo hi noto molt de carinyo per un dels protagonistes, l’Albert (Alain Hernandez), que sempre que pot demostra la seva ànima heavy. Entre que jo també practico falsets en l’intimitat, vaig escàs de cabellera i acostumo a gastar barba i ulleres, m’han dit més d’un cop que m’hi assemblo.

Arrel de la sèrie, vaig tenir ganes de veure l’obra El rei Borni, quan la feien a l’Hospitalet. No vaig tenir sort per trobar entrades quan em vaig despertar i he aprofitat aquesta segona vida al Paral·lel. Explica la historia d’un mosso antiavalots que buida l’ull a un manifestant i la vida posterior plena de por d’aquest manifestant i com viuen la situació creada amb les seves parelles. Aprofitant per parlar de la crisi i la societat actual d’una manera crítica però poc alliçonadora, que sempre és d’agrair, i provocant rialles, com és marca de la casa.  Públic molt a prop dels actors, un escenari mínim i tot reduït al treball actoral i els diàlegs, amb l’Alain Hernandez acaparant la funció amb el seu paper de tio garrulo que treballa d’antiaavalots i al que un dia se li trenquen els esquemes.  No en faran gaires representacions més, així que un consell senzill: no us la perdeu.

Pel youtube tinc encara pendent de veure una sèrie online del mateix Marc Crehuet, on repeteixen bastants dels actors de Pop ràpid, que és Greenpower.

Petit apunt d’humor i sèries no relacionat: ja hi ha nous capítols d’A touch of cloth, la sèrie anglesa d’humor que no fa humor anglès sinó d’estil xorra a lo Agarralo como puedas. Llàstima que facin temporades de només dos capítols. Detectius investigant crims,  jocs de paraules, paròdies, grolleries de broc gros. Bé!

 

You may also like...

2 Responses

  1. Ignasi ha dit:

    Ep!
    A la sèrie de Pop Ràpid l’Alain Hernandez protagonitza l’Albert, no el Fede.
    Salut!

  2. Roger Compte ha dit:

    Cert, lio mental. Canviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *