La temporada número 20 de South Park

Al blog he parlat vàries vegades de South Park: m’encanta i li tinc el carinyo especial de ser la primera sèrie que vaig veure gràcies a internet. Era l’any 2000, estava d’Erasmus a Londres i allà vaig tenir el primer contacte amb un internet que anava ràpid! Entre altres coses em va servir per trobar un lloc on es podien descarregar els capítols de South Park (en format Real Video, apunt d’avi de la xarxa). A la sala d’ordinadors de la London Guildall University em va caure algun toc d’atenció per esclatar a riure mentre els altres -suposadament- feien coses de més profit.

Amb l’excusa del seu aniversari volia elogiar-los de nou. Aquest any fan la seva temporada número 20, que és una barbaritat. Especialment perquè no han decaigut, convertint-se en la sèrie d’animació per adults que més bé ha aguantat el pas del temps (Simpsons o Family Guy tenen una corba descendent de fa temps, pel meu gust). No només no han perdut sinó que diria que han millorat. Dels primers episodis amb la recurrent mort del Kenny i les intencions de provocar polèmiques tocant temes tabú han saltat a unes temporades on estan finíssims comentant, a la seva manera, l’actualitat. La seva forma de producció (no us perdeu el magnífic documental 6 days to air) els ho permet. Produeixen els episodis de manera que els dies previs a l’emissió encara tanquen algunes escenes, fet que els permet poder tocar fets molt actuals.

Aquesta setmana es va emetre el tercer episodi de la vintena temporada. Entre altres coses, va sortir el debat televisiu dels candidats a dirigir Estats Units, un dia més tard que el Trump Vs Clinton real. A la sèrie s’enfrontaven la Clinton (a qui anomena tothom Turd Sandwich -entrepà de cagarro-) i el Mr. Garrison, que faria de Trump, a qui titllen de Giant Douche (enorme imbècil).  No s’estan d’insultar els dos candidats o de presentar el Garrison/Trump com algú que digui la barbaritat que digui continua convencent els votants. I a la Clinton com a molt imbècil i depenent dels seus assessors. Això del Turd sandwich Vs Giant Douche no és nou, ve d’un episodi de la vuitena temporada on es representava més gràficament els dos noms, però deixant entendre en tot moment que es referien als dos candidats que estaven debatint en aquell moment, any 2004, per la presidència d’Estats Units: George Bush Vs John Kerry.

South Park 2001

Aquestes últimes temporades li han agafat el gust per encadenar varis episodis narrativament (abans acostumaven a ser sempre històries aïllades, excepte en algun final/principi de temporada per crear algun cliffhanger). El de la vintena és espectacular. Sense idea de si ho tancaran al proper, el quart, o ho allargaran més, han aconseguit fer una barreja genial on hi caben les eleccions nord-americanes, els trolls d’internet, els comentaris masclistes o els nens i les xarxes socials (on deixar Twitter és una equivalent al suïcidi infantil).

South Park 20 02

A la seva web, South Park Studios, podeu continuar veient els episodis gratuïtament.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *