Les revenants: el Twin Peaks francès

revenants

Aquests dies de Nadal conec bastanta gent que aprofita els dies de vacances per fer sessions allargades de sofà, televisió i posar-se al dia de sèries pendents o provar-ne de noves. Aprofito doncs, tenia ganes de recomanar aquesta sèrie francesa, que són tot just 8 capítols d’una mica menys d’una hora per cap i que es va acabar d’emetre una setmana. No els he pogut veure tots (falten subtítols) però a les altures del cinquè episodi m’ha semblat prou interessant com per aconsellar gastar temps lliure amb ella.

La sèrie la vaig conèixer per la seva banda sonora. Vaig llegir que els Mogwai havien composat la música per una sèrie, vaig buscar una mica més d’informació i les referències parlaven de misteri, Twin Peaks, zombies… per sort el tema zombie (de moment) no ha sortit. El què fa moure la sèrie és el fet que de cop comencen a ressuscitar persones que havien mort fa molts anys, però el seu comportament tot i el xoc mental que els deu resultar, és raonablement normal. No tenen l’hàbit alimentari de rosegar cervell humà i com a molt tenen un trauma pels amors que van perdre amb la seva mort. Aquesta historia passa a un poble rodejat de muntanyes i amb un llac que progressivament i inexplicablement va baixant de nivell. Un ambient muntanyenc que recorda a la sèrie del Lynch, Twin Peaks. Com també el to misteriós i la col·lecció de persones estranyes que habiten aquest poble. No a un nivell tan estrident com la sèrie dels 90, però no està malament. Aquest poblet, abans que els hi ressuscitessin els morts havia tingut una bona historia de tragèdies i morts en estranyes circumstàncies. Cap dona del tronc, per això.

I el motiu inicial de veure la sèrie, la música de Mogwai, ben trossejada per acompanyar la narració, funciona perfectament. El seu ja és un estil de música que viu molt d’atmòsferes que volen reflexar estats d’ànim i això va com anell al dit a una sèrie com aquesta. Pel què vaig llegir, en breu editaran la banda sonora en disc. No són nous en aquest camp: ja n’havien fet una per un documental sobre el futbolista Zinedine Zidane (spotify)

You may also like...

2 Responses

  1. Marc Bonet ha dit:

    Ens hem acabant enganxant a la sèrie i ens l’hem polit en una setmaneta; ara és una llàstima esperar fins el 2014, queda tan enfora!
    La banda sonora espectacular, tan sols començar a sentir-la ja posa els pels de punta. Així doncs, hem sofrint el procés l’inversa: estimar Les revenants per acabar boig per Mogwai.

  2. Roger Compte ha dit:

    Ah mola, encantat que la recomanació hagi fet servei! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *