Mr. Robot & Wayward Pines

Reviso pilots de sèries noves. En descarto uns quants bé perquè fluixegen (“Sense8”) bé perquè sembla que en aquest moment no em tira massa el tema tot i que pugui tenir bona pinta (“unReal”) o perquè me les deixo per més tard (Mulder Vs Charlie Manson a “Aquarius”). I me’n quedo un parell, Wayward Pines i Mr. Robot (mentre miro algunes que encara em falta finalitzar com Daredevil, Game of Thrones, Dig o Louie i tinc a punt els retorns de True Detective, Hannibal (vist el primer, no entusiasmat).

Wayward Pines: ja porten uns quants capítols d’aquesta sèrie que va començar amb un capítol dirigit pel Shyamalan (ding dong) i que ens situa a una confluència entre The Prisoner (sèrie antiga a reivindicar, sempre!) i Twin Peaks, a vegades de manera massa òbvia i patillera (aquell cartell de neó…). Amb tot de girs de volant de 180 graus que poden acostar-la a Lost. Pel bo i pel dolent. És d’aquelles sèries que no tinc problema a confessar que estic disfrutant, però sempre conscient que en algun moment tant efecte sorpresa i cliffhanger potent a final d’episodi es pot girar en contra i obligar a fer mocadorada des del sofà de casa. La cosa va de Matt Dillon que té un accident i acaba en un poble d’on no pot sortir, on tot està controlat i ple de regles i comportaments estranys.

Mr. Robot: “La nostra democràcia ha estat hackejada”. Aquí va una sèrie de hackers contra la xusma que controla econòmicament el món que més enllà que em sembli perfecte que es tiri merda a les corporacions des d’una sèrie, ha deixat un pilot molt interessant. Un protagonista de mirada bifurcada i comportament autista, del que ens presenten les seves habilitats hacker amb una mirada de superheroi. El vigilant que ajuda a la societat des de l’anonimat i fent el bé sense esperar recompensa. M’ha agradat molt tot el pilot (entre d’altres coses per trencar una mica temàticament amb sèries que estava veient) i les referències que feien a temes informàtics semblen prou sòlides (ja ho confirmarà algú amb coneixements més avançats). El pilot ja corre per la xarxa, però l’estrenen a finals de mes.

Mr. Robot

 

You may also like...

1 Response

  1. David Aouita ha dit:

    Totalment d’acord amb Wayward Pines, a veure com evoluciona però té pinta que al final acabarem treient els mocadors, això si, els crèdits de l’inici em semblen brutals.

    D’aquí dos dies estrenen Dark Matter a SyFy amb els guionistes d’Stargate, no auguara gaire cosa bona… però necessito la meva dosi de ciència ficció, terreny una mica mal tractat des de Battelstar Galactica. Ah!

    M’apunto lo del Sr Robot. Merci!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *