The night of, l’assassinat massa evident

“The Night of” és un pilot que fa uns anys que es mou per l’HBO, des del 2012. Ficció criminal basada en una minisèrie britànica (Criminal Justice), l’havia de protagonitzar Mr. Tony Soprano, un James Gandolfini que 4 anys després, apareix als crèdits del pilot com a productor executiu.

L’escriu Richard Price, novel·lista, guionista de cine (Clockers, El color del dinero) i de televisió (The Wire). És un dels noms que tenia controlats i sota el radar, de quan vaig començar a devorar informació sobre els guionistes que estaven darrere de la meravella de The Wire. Autor de novel·la negra, en aquesta sèrie planteja la historia d’un paquistanès que passa una nit de festa amb una noia i es desperta amb ella assassinada al costat (és spoiler si és la sinopsis que fan habitualment de la sèrie?). També escrivint (i dirigint) la sèrie, l’Steve Zaillan, guionista de films com Schindler’s list, Gangs of NY, Moneyball o The girl with the dragon tattoo del Fincher. Pas mal aquesta dupla.

No sé si és que portava una mica de desengany amb les últimes sèries que estava veient o que és una bona meravella (que si) però aquest llarg pilot de 1h20′ m’ha atrapat i m’ha deixat tens, suant i amb el cor bategant en varis moments. Només ha faltat l’aparició de la nàpia del John Turturro cap al final per acabar de robar-me el cor. Són 8 episodis (el segon l’emeten d’aquí 10 dies) i una única temporada, sense possibilitats d’estirar la història, tot ben planificat i tancat des del principi. Al primer episodi sembla que ja ha passat tot. Ara intriga saber com evolucionarà la historia des del punt de sortida d’un assassinat de culpable a priori molt evident.

The Night of

Altres sèries per omplir tardes de sofà estiuenc: Daredevil 2, Roadies, Angie Tribeca…

A l’últim text que havia escrit de sèries parlava dels ullets que m’havia fet Preacher, però com diria el Jaume Creixell, “se m’ha cansat”. Massa dispersa. He decidit aparcar-la i esperar a veure si concreta i enfila bé cap al final i els elogis fan que em torni a interessar…

La primera de Daredevil ja em va agradar molt. Aquests dies estic agafant la segona, amb retard, i encara m’està agradant més. Fosca, fosca, amb The Punisher robant l’atenció al Daredevil. I el Kingpin imposant presència de goril·la des de la presó.

Una altra novetat que m’ha interessat: Roadies. El Cameron Crowe fent una sèrie sobre el backstage d’una gira rockera. Tal com esperava, amb el punt sensiblete marca de la casa, però és un món que de per si ja m’interessa i que de regal té una cosa tan bona com fer-hi sortir bandes joves que fan de teloneres del grup protagonista de la sèrie. Al primer van caure els The head and the heart, grup folkrockero molt interessant (els vai veure de teloners dels My morning jacket). I al segon m’han descobert un senyor canadenc que es diu Reignwolf, molt potent! (Veure youtube)

M’ha donat (tonteries d’estiu) per preparar-me una bateria de sèries estil paròdia a lo Agarralo como Puedas. Ja havia vist feia temps les recomanables Eagleheart, NTSF o Garth Marengi’s Darkplace , ara m’he posat amb Angie Tribeca (punt per sota de les anteriors, però amb moments divertits). Una tonteria rera l’altra, algunes millors, altres pitjors, però sempre cal defensar l’humor xorra. Després d’aquesta tinc per catar Brooklyn Nine Nine, també paròdia policiaca, i una de molt recent, Wrecked, que és… una sèrie paròdia de Lost. Pinta bastant malament, cal ser sincer.

Tinc algunes novetats pendents de catar (Braindead, Into the badlands) i un parell d’estrenes Netflix de molt bona pinta que han de caure aquest mes: Stranger Things, sèrie estil terror sobrenatural dels 80, amb Winyona Ryder (dentro tràiler) i The Get Down Sizzle, sobre la transformació de Nova York als 70, molt pentinat afro i música negra included (tràiler).

Es gira feina.

You may also like...

1 Response

  1. Marc Bonet ha dit:

    uee! series per l’estiu són dels posts que més m’agraden. Jo he començat Lucifer, pero no m’acaba de fer el pes, i tenc pendent the heavy water war, de la elaboració de la bomba atòmica, i la d’amazon de la ucronia on els nazis i els japonesos guanyen la segona guerra mundial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *