The Strain, una sèrie de vampirs del Guillermo del Toro

Acabades les sèries que animaven la primavera (Game of Thrones, Louie, Fargo, Penny dreadful…),per l’estiu han vingut alguns retorns de sèries amb una bona primera temporada (Masters of Sex) i d’altres que a mi em semblava que van anar molt de més a menys (Utopia). No m’he posat encara amb les segones temporades però he tingut temps per començar-ne algunes de noves:

Guillermo del Toro

The Strain: aquesta sèrie surt d’un llibre (sèrie de novel·les de fet) del Guillermo del Toro de la que no n’he llegit gaire bones coses. En tot cas, la transformació televisiva es deixa veure més que bé  i és una bona companya refrescant per les caluroses nits dels dilluns d’estiu. Un inici que té coses que recorden el Dràcula de Bram Stoker i després altres que tiren més cap a la infecció tipus Helix/La Cosa i fins i tot algun puntet de zombie. No sembla que hagi de ser la sèrie definitiva de vampirs, però és ben entretinguda i aquest gènere més d’horror fa de bon veure ara que ha acabat Penny Dreadful (no tenen massa en comú en quant a estètica i estil). Estic encuriosit pel personatge del matarates…

The Lottery: la vaig enganxar perquè en general les coses de sci-fi em tiren. L’humanitat es queda sense poder engendrar durant anys, però una doctora aconsegueix fertilitzar 100 embrions, a partir d’aquí el Govern pren el control i decideix que una loteria decidirà les mares dels 100 embrions. Persecucions, govern que amaga coses… no està mal del tot el que he vist, però té un aroma a producció de segona divisió (telefilm A3) que al final m’ha tirat enrere: l’he abandonat al segon capítol.

Gomorra: mafia napolitana, basada en el famós llibre del Saviano, estic tot just pel començament però la cosa té prou bona pinta (i m’han dit que va millorant a mesura que avança la temporada). Tenen la primera emesa i ha estat curiós poder veure’n algun al mateix temps que estic revisionant The Wire i poder fer comparacions entre Baltimore i Napoli: alguns escenaris de misèria i drogues semblaven germans!

També deixen molt bé The Honourable Woman, sèrie sobre una dona que busca la pau entre israelians i palestins (bon moment per estrenar-la tu). Hi ha tant sentits elogis com algunes crítiques que diuen que és propaganda encoberta d’Israel.

The Leftovers, el retorn del Damon Lindelof a una sèrie, no em va interessar gens. No sé si és que esperava algo amb més misteri tipus Lost, però el què vaig veure al episodi pilot se’m va fer molt avorridot.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *