Over the garden wall, Man seeking woman, 12 monkeys i trio de superherois

Així de casualitat vaig anar a parar a una sèrie de dibuixos animats de Cartoon Network, Over the garden wall, que m’ha entusiasmat.

Over the garden walls

Són 10 capítols curts (el total no arriba a les dues hores) i ens explica la historia d’un parell de germans, el Wirt i el Greg, que es perden en un bosc i intenten tornar a casa. Un bosc ple d’elements màgics i animals que parlen. És una sèrie deliciosa on es barreja un to de faula amb elements que em recorden al Miyazaki (la carbassa gegant per exemple), homenatges als primers dibuixos animats, coses molt i molt surrealistes (m’encanta) i molta música i ben triada. Els temes de l’episodi que és un somni del Greg són fantàstics, per exemple. O la cançó del Highwayman (mireu el vídeo, una meravella!). I un toc de Simpsons amb el Greg, i la seva tetera per barret, que és molt tonto nivell Ralph.

La segona recomanació en sèries porta també un segell d’absurd. Es diu Man seeking woman i n’han emès només tres episodis. La trama és fàcil: a noi el deixa la nòvia, mira de tornar a lligar. Sota aquesta premisa i amb el protagonista amb rostre vist en comèdies hormonals del Judd Apatow, no tenia clar que la cosa em pogués interessar massa, però hi introdueixen elements tan absurds i inesperats que m’han convençut. Com a exemple, en el primer capítol coneixem la nova parella de la seva ex. Resulta que es diu Adolf. Adolf Hitler. Si, el dictador, que continua viu, vellet, però enamorat de l’ex del protagonista i amb els pensaments nazis de sempre. Una altra: més tard li organitzen una cita a cegues al prota. Es troba que la cita és una troll dels boscos de Suècia. Tal com sona, verda i que mossega bastant.

Tanco el trio de recomanacions de coses “noves” amb 12 monkeys. No sé si recordeu la pel·lícula del Terry Gillian, jo la vaig veure al seu moment, però sincerament no tenia massa present l’argument. Una mica com em va passar amb la sèrie Fargo, que la vaig començar sense tenir gaire nítid el film. I en els dos he decidit revisitar-lo després. Aquesta és una sèrie de ciència ficció on es barregen virus assassins i viatges en el temps per aturar el què prepara l’exèrcit dels 12 monos. L’estic gaudint, potser també perquè em trenca bastant amb el monopoli superherois que tenia (fins l’arribada de les dues de dalt).

D’altres sèries que estic seguint: continuo amb un bon trio de superherois amb Flash (lleugereta, res de l’altre món, però entreté), Gotham City (més fosca, ben disfrutable tot i algun personatge horrorós com el que desgràcia la dona del Will Smith) i Agents of SHIELD que van deixar el llistó molt alt amb la primera part d’aquesta temporada.

I mentrestant, esperar aquest mes l’estrena de Better call saul i el retorn de Vikings! I més endavant els de Louie o Game of Thrones.

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *