He continuat fent anar l’aparell per cuinar a baixa temperatura (resum del tema al seu post), repetint clàssics i triomfant amb algun nou test com l’espatlla de xai (amb recepta vista al molt recomanable Dorar no sella los jugos). Tocava provar-ho per fer postres i després de veure mil receptes de cheesecake, vaig pensar que tocava fer-ho, per fàcil!

Aquest cop no calia envasar al buit: pots de vidre que puguin tancar hermèticament, que serviran per cuinar els pastissos de formatge individuals i per servir-los. I per reaprofitar-los per a futurs postres, és clar (tinc unes natilles al cap com a propera provatura).

Pastís de formatge

Vaig agafar una recepta molt repetida per arreu, fent algun petit canvi i em va quedar el següent (ingredients per 8 pots amb pastís, de quantitat prou generosa, per haver dinat poc abans).

  • 700 grams de formatge d’untar tipus Philadelphia
  • 140 grams de sucre
  • 200 grams d’ous (3 ous grans o 4 petits)
  • La pell de 1,5 llimones
  • 220 grams de nata de la greixosa

Al primer intent li vaig posar 3 grams de sal. Eliminat per properes versions, que no va convèncer el punt salat.

Res gaire complicat: barrejar bé formatge i sucre (si tenim alguna ajuda mecànica tot serà més fàcil), després incorporar la nata, els ous i la pell de llimona i deixar-ho tot molt ben remenat i barrejat.

Incorporar amb cura la mescla als gots, repartint bé perquè ningú es queixi. Massa tard vaig pensar en abocar-ho als gots amb una màniga pastissera, que m’hauria quedat tot més polit i ben col·locat.

Gots
Després toca tancar els gots: vaig llegir que està bé tancar-los un pèl menys que tancats al màxim, així dins del bany d’aigua van deixant anar bombolles d’aire. Així ho vaig fer (tancar al màxim de fort i girar uns quants, pocs, graus en sentit contrari) i va funcionar: va sortir aire, no va entrar aigua.

Els posem en un bany d’aigua a 80 graus durant hora i mitja. Després els traiem amb cura: jo els vaig posar una estona en aigua freda i després, eixugats cap a la nevera, per menjar el dia següent.

Anova

 

El pastís queda amb una textura molt esponjosa!

Cobertura del pastís

Per donar contrast al pastís i el seu punt greixós i dolç està bé una fruita com els nabius, que té un punt àcid que hi lliga bé.

Vaig envasar al buit:

  • 250 grams de nabius
  • 2 branques de farigola
  • Cullerada i mitja de mel
  • Pell de mitja llimona

Nabius

Ho vaig posar a bany d’aigua, a 65 graus durant dues hores (podeu aprofitar el bany d’aigua dels pastissos quan es refredi una mica). Després ho vaig triturar.

A sobre del pastís li vaig posar una petita capa de galetes tipu digestive triturades i a sobre aquests nabius. Et voilà!

Cheesecake

0