Sobre amb compte… i Roger Compte

Em dic Roger Compte, sóc periodista. Fa molts anys que treballo a la CCMA. Vaig començar al 3XL.net, escrivint de temes tecnològics, còmics, cinema… i em vaig anar reconvertint cap a periodista digital que anava tocant altres temes menys d’escriure com el SEO o l’analítica web.

Poc després d’acabar la carrera les circumstàncies i les preferències personals em van anar conduint cap a la branca digital del periodisme. En general crec que ha sigut molt positiu per mi (consell per qui es vulgui dedicar al periodisme digital) anar formant-me autodidacticament amb el tema noves tecnologies. Em vaig anar fent webs personals per anar coneixent el flash, l’html, el photoshop… i quan vaig conèixer els blogs hi vaig saltar de cap. Per la possibilitat d’anar actualitzant el contingut sense haver d’anar tocant cada dia els fitxers html.

Aviat ja vaig fer-ne un que es deia “Roger, compte!” i fa uns quants anys (el blog actual funciona des de març del 2001) em vaig comprar aquest domini i vaig passar del Blogger on tenia abans el weblog a aquest WordPress, un gestor de weblogs molt més complet. La meva constància va a èpoques, tot i que ha anat minvant amb els anys. Hi ha moments que tinc més ganes d’escriure, de comentar coses que descobreixo, que m’impacten pel què sigui, i hi ha moments que tinc o més poques ganes o més poc temps. Al final sempre m’acaba alegrant descobrir que em llegeix gent que no conec i que de tant en tant deixa un comentari.

Al 2006 vaig començar un segon weblog, Cuina amb compte, on hi penjo receptes i articles sobre temes al voltant de la cuina. No l’escric només jo, també m’acompanya una amiga, la Sílvia, i de tant en tant alguna altra col·laboració.

El blog Millora la web, més seriós i tècnic, sobre fer webs, va tenir vida curta però intensa.

Ara continuo actualitzant molt de tant en tant els dos blogs i més sovint, dient tonteries al twitter.

[schema type=”person” name=”Roger Compte Figueras” jobtitle=”Periodista” worksfor=”CCMA” url=”https://www.ambcompte.net” description=”Roger Compte, periodista de formació, multiinstrumentista d’internet amb el temps, tocant temes d’analítica web, SEO, arquitectura de l’informació o usabilitat a les webs de TV3 i Catalunya Ràdio. Escrivint molt sobre gastronomia i passions vàries (cinema, música) des d’aquest i altres blogs.” city=”Barcelona” country=”ES” ]