Si un blog fa un post i no el promocionen, el llegeix algú?

Vaig veure que el 23/3 aquest blog feia 20 anys. Va tenir els inicis a Blogger, on encara en conservo la versió inicial (després migrada a WordPress) i on l’altre dia entrant-hi encuriosit, vaig trobar algun altre blog d’època com el que vaig escriure quan vaig anar a seguir el Festival de Sitges pel 3xl.net (vaig aprofitar per navegar per les fotografies del passat web del 3xl a archive.org).

Quan vaig començar (aquí s’hi troben tots els posts, encara que siguin una merda, per Diògenes digital) escrivia textos en format curt, gairebé com un twitter, sense la repercusió d’una xarxa social, tot i que en algun moment va començar a haver-hi comentaris (dels que no són spam i tot!).

Més tard van començar a arribar visites via Google. No és que li dediqués gaire temps al SEO, tot i que si que aprofitava aquest blog per fer algunes proves amb gaseosa, però anaven entrant visites (com a curiositat, el 2005, no recordo perquè, vaig publicar un poema del Martí i Pol que cada Nadal reflota en visites de cercadors).

Després va venir la promoció a Facebook i a Twitter, que portava pics més grans de visites, sobretot per temes gastronòmics. Més tard vaig anar dedicant-li menys temps, tot i que no l’he acabat de matar mai del tot, que com a mínim pugui destacar per antiguitat! En pandèmia vaig fer lo del Tastant Gràcia en format blog + newsletter, que ho va fer reviure força.

Passats aquests escrits de gastronomia gracienca no tenia gaire motivació per actualitzar, però de cara als 20 he volgut fer la prova d’escriure un parell de textos tal com els feia abans, de destacar alguna cosa (en aquest cas un llibre i una pel·lícula) que m’hagi agradat i dedicar-li unes línies.

Tenia curiositat per si algú entrava a llegir-ho, comptant que no ho vaig promocionar a xarxes (bàsicament Twitter, fa anys que no tinc Facebook i a Instagram penjo un story molt de tant en tant) i que de SEO no eren dos textos que haguessin d’aportar gaires visites.

El post sobre “No sóc un dels vostres” ha tingut 27 visites i el de la pel·li, 11 (pel mig alguna visita meva hi ha). D’aquestes 38 visites, s’hi ha colat una que havia arribat de twitter i una d’instagram (probablement entrant a veure alguna altra entrada), vora la meitat de trànsit és directe (gent que escriu l’adreça directament o que no saps d’on arriben, per ex des d’apps com whatsapp). M’ha fet gràcia perquè han arribat visites des d’una via antiga, vintage. Als blogspot, blogs fets amb Blogger hi ha de vegades al lateral del blog una llista d’últimes publicacions d’altres blogs: m’han arribat més d’una desena de visites d’un blog de cuina lacuinademindundi i una d’un altre, crijoarmael.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *