Multituds intel·ligents

Estic llegint Multitudes inteligentes. La próxima revolución social, la recent traducció al castellà d’un llibre sobre l’impacte de les noves tecnologies a la societat. El títol original és Smart mobs, l’autor Howard Rheingold, els que el publiquen aquí Gedisa i es continua el què es diu al llibre en un weblog.

A una quarta part de llibre consumida, és realment interessant. Primer, un prolèg de l’autor lligant la temàtica del llibre amb les eleccions a Espanya, quan els SMS i els correus electrònics van tenir el paper important a l’hora de donar rellevància als errors del Govern d’Aznar. Després ja entra en materia per explicar aquests fenomens d’interacció massiva amb altres persones (molt sovint desconegudes) gràcies a les noves tecnologies, ja sigui telèfons o internet. Es centra sobretot en la Internet mòbil que veu com un mitjà diferent de la Internet que visitem a l’ordinador i com la pròxima gran revolució. No hi ha les mateixes barreres tecnològiques, de coneixement tècnic que als ordinadors i es presenta al mòbil com el futur comandament a distància de la nostra vida.

No cal fantasiar gaire, perquè ja presenta exemples d’avui en dia, als països més avançats en la tecnologia mòbil com son Japó i els països escandinaus. Al país nipó hi ha la tecnologia i-mode, que són els que han aconseguit fer pasta amb serveis a través del mòbil, aconseguint uns 30 millions de subscriptors en només dos anys. I continuen ampliant els serveis. Als països escandinaus l’ús del mòbil també és espectacular. A més de ser la seu de companyies com Nokia és al lloc on un joc de localització espacial per mòbil ha triomfat: It’s Alive. Et subscrius al joc i pots consultar a través de la web la localització i puntuacions dels jugadors. Quan físicament estàs a prop d’un altre jugador pots començar un combat que guanyaràs en funció de qui ataca primer, els atacs i les defenses que tingui el teu jugador virtual. A aquells països freds també es fan festes on per entrar has d’ensenyar l’SMS correcte. Curiós :O

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *