Weblogs & periodisme

Farà una setmaneta i mitja vaig anar a Vilanova i la Geltrú, on feien un Seminari de Periodisme Digital. Vaig anar a sentir una xerrada sobre els weblogs i el periodisme participatiu. Hi havia dos tios nord-americans que van dir coses molt interessants i que tenen un informe sobre cap on caminen els mitjans actualment titulat We Media que es pot descarregar gratuïtament en format PDF de la seva web.

Els hi va venir de perles comentar el cas del reportatge de la CBS que havia passat fa poc. Aquesta cadena d’EEUU va emetre un reportatge que suposadament provava que el Bush no havia fet el servei militar a través d’uns documents. Molts weblogs van començar a questionar la validesa d’aquests documents, això va saltar al Drudge Report, i d’aquí als grans mitjans que se’n van fer ressó, amb el consequent cop a la credibilitat de la CBS… Van apuntar també l’exemple del propietari dels Dallas Mavericks, que cansat que la premsa retallès les seves declaracions traient-les de context, va decidir escriure al seu blog i deixar de parlar amb la premsa. En general van parlar de casos de d’informació col·laborativa (com a exemple posaven la Wikipedia) i com permetia la retroalimentació millorar la informació que es pot donar.

Per donar algo d’opinió personal, a mi em sembla que els weblogs no acabaran amb els mitjans tradicionals. Simplement són un filtre necessari per l’allau d’informació a Internet. Gent que recopila informació i enllaços i l’explica en funció a criteris diferents. El lector simplement ha de buscar el filtre/weblog que trobi que coincideix més amb el què està buscant a nivell d’informació.

You may also like...

1 Response

 1. Raimon ha dit:

  Ostres! jo tb estava allà!!! 🙂
  Els weblogs no acabaran amb els mitjants tradicionals (la tele, no el diari…) perque les families estan molt ben acostumades d’arrivar a casa i apalancar-se al sofà mirant la tele….
  Si existes internet i el poguesis controlar amb un ‘mando’ a distància com el de la tele…. i desde el sofà… em sembla que la cosa canviaria….
  Ara bé, per que internet et doni informació cal saber buscar… en canvi a la tele, només cal moure un botó per anar un canal….
  🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *