Viaje a Darjeeling & No country for the old men

Javier BardemA comentar les dos primeres pel·lis de l’any. Bé, la primera que he vist al cine (darjeeling) i la primera que m’ha agradat molt (no country…). La de Viaje a Darjeeling és la última del Wes Anderson (los Tenenbaum, Life Aquatic) i segueix la línia de les anteriors. Personatges i situacions molt frikis encadenades una rera l’altra. El punt de partida (uns flipats fent un viatge espiritual on tot ho tenen preparat al detall, amb plannings al minut per espiritualitzar-se) és bo i després té molts moments fantàstics però s’allarga una mica massa en alguns moments. Fa enveja però pensar l’experiència que deuen haver viscut rodant la pel·li a la India.

No country for the old men és de moment la millor pel·li que he vist el 2008, amb tota la profunditat de visió que poden donar els 7 dies que portem. És la nova dels Coen (Fargo, el gran Lebowsky…) i recuperen el seu millor nivell després d’un parell de pel·lis fluixetes (the ladykillers, intolerable cruelty). Es la historia d’un home que es troba uns diners a l’escena d’un crim -ajust de comptes per drogues- i ha de fugir perquè no el pelin. Com a dolent hi ha el Javier Bardem, que a més de portar un pentinat d’aquells que es recorden, crea un personatge sense sentiments, amb ulls de no tenir vida. Cabroncete. D’aquells que tenen números per guanyar un Oscar, si és un any dels que no toquen minusvalies físiques / mentals. La persecució és apassionant, hi ha moltes escenes per recordar, té uns quants secundaris ben potents i tenen molt gust a l’hora d’acabar-la. Pròximament, als millors cines.

You may also like...

4 Responses

 1. Albert ha dit:

  hahahahaha

  Brutal això de les minusvalies físiques o mentals, encertes de ple.

  Cada any que hi ha un Forrest o un Gilbert Grape o alguna collonada d’aquestes els acaben regalant l’Oscar per posar el cap tort i bavejar, collons.

 2. Maria ha dit:

  Jo tb l’he vista!i la veritat és que durant la peli penses: joer, el bardem sembla realment cabroncete, però es passa la peli fent una única cara: la cara de sentiment 0. I penses…..per això es pot guanyar un oscar???
  Però la veritat és que avui l’he vist per la tele, a ell, al Bardem de veritat, i quan veus la seva cara i la del personatge….veus realment com s’ho va currar!!!!
  Quantes coses es poden fer amb una bombona d’aire pressio!!!!

  Els Cohen seran tot lo brillants que vulguis! però acabes amb un mal rollo al cos! sembla que t’ha de sortir un matón de darrera qualsevol porta durant els 2 dies següents de veure la peli!
  Ah….però Ladykillers era molt guai!!!!!
  BOn any!

 3. Marta ha dit:

  Ei! Ara sóc jo que us recomano una peli!
  LUST & CAUTION…. es tradueix com DESEO, PELIGRO
  http://www.youtube.com/watch?v=CizN-DvGhrc
  Molt bona, a destacar escenas de alto voltaje! en dos palabra IM PRESIONANTE

 4. Roger ha dit:

  osti, me l’apunto. Ang Lee + espionatge fa bona pinta 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *