El Buda de Tezuka

Sant Jordi m’ha servit per anar avançant (6é volum, de 10) una mica més en la meva col·lecció del còmic Buda, de l’Osamu Tezuka. A poc a poc, que són 11’95 euros cadascun. Fa un temps ja vaig comentar Adolf del mateix autor, que em va encantar. Aquest Buda també m’absorveix. De fet, els volums no em duren més d’unes hores. Els còmics estan editats en un format mida llibre i tenen unes 300 pàgines per cap.

Expliquen la historia del príncep Siddharta, que s’acabarà convertirà en Buda, l’il·luminat, combinant la historia coneguda amb algunes invencions (personatges nous per exemple) que aporta l’Osamu Tezuka (considerat el pare del manga). Amb una estètica que beu del còmic occidental, especialment Disney, explica de forma molt entretinguda aquesta historia, amb moments que es mouen del misticisme a l’humor absurd (referències a coses contemporanies, bromes de l’autor sobre ell mateix…). A la pàgina dels que l’editen, Planeta, es pot llegir un article sobre l’autor i Buda.

Quan l’acabi, recuperaré el Siddharta de Herman Hesse, que vaig llegir ja fa bastants anys, que serà una comparació ben curiosa.

You may also like...

3 Responses

 1. Buk ha dit:

  Té bona pinta el manga de Buda. Jo he pensat en comprar-m’ho però els quasi 12 euros per volúmen m´han tirat enrera. El Sidhartta de Herman Hesse no té desperdici. De lo milloret que he llegit. Qualsevol dia d´aquest ho torno a recuperar.

 2. Sibila ha dit:

  Hola! Jo també tinc la sèrie de “Adolf”, em falta el 4 volum, però em va encantar, és una història fantàstica. La de Buda també tinc alguns dels volums, però no m’ha enganxat tant com l’anterior, encara que és indubtable la seva qualitat.
  Aquest Sant Jordi a mi em va agobiar, massa gentada, massa evident la maniobra editorial, masses “códigos da vinci” (els odio…!)

 3. sit ha dit:

  Hosties ! Jo també vaig pel volum 6 ! Xino-xano fins a acabar la cole…
  Després aniré pel ADOLF…
  Salut !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *